Termenul limită de autorizare a şoferilor de ridesharing a expirat la 1 noiembrie. Ce amezi riscă cei care circulă ilegal?

Autor: Marius Vișan 01 nov. 2019 Știri auto
Termenul limită de autorizare a şoferilor de ridesharing a expirat la 1 noiembrie. Ce amezi riscă cei care circulă ilegal?

Termenul limită de autorizare a şoferilor de transport alternativ a expirat la 1 noiembrie. Astfel cei care nu au autorizaţiile corespunzătoare riscă amenzi până la 100.000 de lei, scrie Mediafax.

În dezbaterile parlamentare în vederea O.U.G. nr. 49/2019 a fost adoptat un amendament care vizează prelungirea perioadei de tranziţie până la data de 1 februarie 2020, însă această modificare nu a fost încă promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial, astfel încât nu a intrat în vigoare.

De aceea, în prezent există o incertitudine privind momentul de la care autorităţile vor începe să verifice respectarea noii legislaţii, potrivit unui material realizat de avocaţii Reff & Asociaţii, Mihnea Galgoţiu-Săraru şi Crina Constantin.

Amenzile pentru șoferi și operatori

Conform acestora, operatorilor de platformă digitală le pot fi aplicate amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 30.000 lei pentru nerespectarea unor obligaţii precum admiterea pe platforma digitală a operatorilor de transport alternativ care nu îndeplinesc condiţiile pentru prestarea unor astfel de activităţi sau a pasagerilor care nu şi-au înregistrat în mod corespunzător pe platformă datele cu caracter personal, iar pentru operatorii economici care intermediază transport alternativ prin intermediul unei platforme digitale neavizate tehnic este prevăzută o amendă cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei.

Şoferii de transport alternativ care efectuează curse fără a deţine certificat de atestare profesională, fără a afişa ecusoanele pentru transport alternativ, fără a deţine la bordul autoturismului copia conformă a autorizaţiei pentru transport alternativ sau asigurările de răspundere civilă auto sau pentru persoane şi bunuri, precum şi efectuarea curselor cu un alt autoturism decât cel înscris pe platforma digitală, riscă amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide