Doi șoferi de Dacia Duster, cu experiență în off-road, ies pe geam când mașinile rămân blocate. VIDEO

Autor: Elena Luchian 09 mart. 2021 Știri auto

Uneori este imposibil să anticipezi riscurile la care te supui când scoți mașina în afara asfaltului. Oricând poate să apară o situație imprevizibilă. Dar doi șoferi de Dacia Duster, experimentați în off-road, reușesc să iasă pe geam din mașinile aflate în poziții care le blochează portierele.

GALERIE FOTO

Atunci când portierele nu se pot deschide, există soluții. Le-au găsit Cosmin Crăciun și Tiberiu Olteanu, ajunși în impas la volanul mașinilor lor. Pe montajul Duster Trails, comunitatea pasionaților de Duster, când mașinile lor au rămas blocate, cei doi au găsit soluția salvatoare. Cosmin Crăciun a deschid geamul de pe partea sa și a evadat cu ușurință.

O șufă cinetică i-a salvat Duster-ul. SUV-ul lui a scăpat fără avarii. Cosmin conduce un Duster 1.5 dCi cu o serie de modificări, în urma cărora a ajuns al 130 de cai putere. Mașina are suspensii noi și o gardă la sol mărită cu 5 centimetri.

Este mașina pe care am prezentat-o, cu o lună în urmă, transportând 136 de baloți de paie.

Un alt moment dificil în off-road, prezentat de Duster Trails, a fost cel cu Tiberiu Olteanu în prim plan. Deși înălțată și ea cu aproximativ 3 centimetri, Dacia lui a rămas suspendată pe un dâmb de pământ. Aflat în imposibilitatea de a deschide portiera de pe partea stângă, a încercat-o pe cea de pe dreapta. Nici cu aceasta nu a avut mai mult succes. Așa că, urcat pe scaunul pasagerului din dreapta și sprijinindu-se de montantul central, Tiberiu a ieșit din mașină ca să evalueze situația.

Pentru a-și repune mașina pe toate cele patru roți, el a folosit cricul. Este o metodă ingenioasă, folosită pentru a muta greutatea mașinii de pe spate pe față.

Dacia Duster mai și ratează în off-road

Ne-am obișnuit să vedem imagini cu Duster demonstrându-și abilitățile excepționale în off-road. Dar, dincolo de montajele care apar pe YouTube, se ascund și o serie de eșecuri. Cei de la Duster Trails nu se tem să arate momentele mai puțin glorioase ale mașinilor lor.

SUV-uri rămase suspendate, insistența de a apăsa accelerația când mașina este blocată în zăpadă, alunecări de pe potecile formate în afara asfaltului și chiar dejantări au fost capcanele în care au căzut uneori chiar și cei mai experimentați dintre membrii clubului.

O schiță care apare în montajul Duster Trails și în galeria foto arată moduri în care un Duster poate să rămână blocat. Această schiță este prezentată și în cadrul cursului pentru membrii începători susținut de Duster Trails.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide