Șoferi de nota 10: Cum poți câștiga un plin de combustibil de la Poliția Română

Autor: ProMotor 21 mai 2020 Știri auto

Poliția Română, împreună cu asociația Green Road Romania, au anunțat demararea campaniei de înscrieri pentru ediția a treia a concursului „Șoferi de nota 10”. Prin intermediul acesteia sunt premiați șoferii care au condus fără abateri în anul anterior.

Intră în Galeria FOTO

Disciplina, în orice domeniu, se impune printr-un mix de măsuri care sunt încadrate, în cultura anglo-saxonă, în două categorii principale – carrot & stick (morcovul și bățul). Este vorba de a combina pedepsele și recompensele pentru a ajunge la rezultatul dorit. În domeniul rutier, acest rezultat ideal este eliminarea totală a accidentelor rutiere. Disciplina în trafic se impune cu sancțiuni (amenzile de circulație, suspendarea permisului etc), dar nu prea există recompense pentru cei disciplinați, în afară de cea deloc de neglijat de a ajunge viu și nevătămat la destinație.

Asociația Green Road Romania dorește să corecteze acest aspect, oferind recompense șoferilor disciplinați, care nu au înregistrat nicio abatere de la legile rutiere pe parcurusul unui întreg an calendaristic. Asociaţia care a gândit campania a preluat ideea din Emiratele Arabe Unite.

„Aveau nişte bile albe pe care le adunau pe parcursul anilor în care nu aveau abateri rutiere, dacă aveai o abatere minoră, primeai puncte de penalizare dar nu şi puncte amendă”, a
declarat Paul Iacob, de la Green Road.

Cum te poți înscrie la concursul „Șoferi de nota 10” și care sunt premiile?

Ai condus regulamentar pe durata întregului an 2019? Asociația Green Road și Poliția Română apreciază conduita ta preventivă și te invită să te înscrii la a treia ediție a campaniei „Șoferi de nota 10”. Pentru înscriere trebuie să completezi formularul de pe site-ul asociației, care este disponibil în perioada 20 mai – 20 iunie. Cei înscriși trebuie să fi deținut permis de conducere pe întreaga perioadă a anului 2019, iar în tot acest timp să nu fi avut nicio abatere rutieră. Cazierul auto al șoferilor înscriși va fi verificat de către Poliția Română, iar câștigătorii vor fi desemnați printr-o tragere la sorți care se va efectua în cel mult cinci zile lucrătoare de la încheierea perioadei de înscriere.

Participanții din acest an au posibilitatea să câștige un plin gratis, o cină la restaurantul Hard Rock Cafe sau un curs de conducere defensivă la Academia Titi Aur. Regulamentul concursului specifică acordarea a 31 de premii: 25 de vouchere de combustibil, în valoare de 200 de lei fiecare, 3 vouchere de consumație în restaurantul Hard Rock Cafe în valoare de 200 de lei fiecare și 3 vouchere pentru curs de conducere defensivă la Academia Titi Aur, în valoare de 750 lei fiecare.

„Șoferi de nota 10” este singura inițiativă la nivel național care premiază conducătorii auto preventivi. Inițiativa s-a bucurat de succes în primele două ediții desfășurate, peste 660.000 de persoane accesând campania la nivel național. Dintre acestea, aproape 30.000 au susținut demersul prin comentarii sau distribuiri pe canalele de social media. La cele două ediții anterioare s-au înscris peste 23.500 de șoferi în cursa pentru premii, care au constat în vouchere de combustibil și de cumpărături.

România este pe primul loc la numărul victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere în Uniunea Europeană, astfel că Guvernul analizează posibilitatea introducerii în legislație a obligativității cursurilor de conducere defensivă. Chiar și pe perioada restricțiilor de circulație din timpul stării de urgență, numărul victimelor accidentelor rutiere a rămas ridicat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide