Scade numărul accidentelor rutiere grave, dar numărul morților rămâne neschimbat

Autor: ProMotor 15 apr. 2020 Știri auto

Reducerea traficului pe perioada stării de urgență are ca efect important faptul că scade numărul accidentelor rutiere grave. Cu toate acestea, numărul persoanelor decedate în accidente rutiere se păstrează constant, ceea ce sugerează că gravitatea accidentelor este acum mai mare.

Intră în Galeria FOTO

Traficul redus din cauza restricțiilor de circulație din perioada epidemiei cu coronavirus are un efect pozitiv asupra numărului accidentelor de circulație. După cum informam anterior, numărul accidentelor de circulație s-a redus semnificativ, iar pe 31 martie am avut chiar și o zi fără nicio persoană decedată într-un accident rutier.

Trendul se confirmă la nivelul lunii martie, lună în care s-au înregistrat o reducere cu 31% a numărului de accidente rutiere grave și cu 37% a numărului de persoane rănite grav în accidente rutiere. În cifre absolute, vorbim de 392 de accidente rutiere grave în luna martie, față de 512 în martie 2019. În aceeași perioadă, au fost 331 persoane rănite grav, față de 524 în martie 2019.

O reducere similară nu se observă însă, din păcate, și în ceea ce privește numărul persoanelor decedate în accidente rutiere.. În acest caz, reducerea a fost de numai 1%, de la 121 la 120 de morți în accidente rutiere. Practic, în ciuda numărului de accidente rutiere, numărul persoanelor decedate a rămas constant.

Această statistică arată că, de fapt, gravitatea accidentelor rutiere a crescut în această perioadă, în ciuda reducerii traficului. Practic, deși sunt mai puține mașini pe șosele, vitezele de deplasare sunt mai mari, iar inconștiența celor de la volan s-a accentuat.

Deşi traversăm o perioadă plină de restricţii, sunt oameni care continuă să se urce la volan sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. De asemenea, mulți conduc fără a avea un permis de conducere,

Astfel, luna trecută au fost depistați în trafic 579 de conducători auto care aveau o alcoolemie peste limita admisă. În martie 2019, numărul lor s-a ridicat la 767. Iar 40 de şoferi au fost depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa unor substanţe psihoactive. Sunt mai puţini decât în martie 2019, când s-au înregistrat 76 de cazuri.

Nu mai puțin de 392 de șoferi au fost depistați în trafic de polițiști fără a avea permise de conducere. Și în acest caz se înregistreză o scădere statistică, dar fi8ind că în luna martie 2019 în această situație s-au aflat 523 de șoferi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide