Șoferi filmați cum își distrug mașinile pe un drum în lucru din județul Sibiu

Autor: Elena Luchian 24 aug. 2021 Știri auto

Mai mulți șoferi au fost filmați distrugându-și mașinile pe un drum în lucru din județul Sibiu. Cine este de vină pentru ceea ce apare în imagini?

GALERIE FOTO

Acest drum în lucru se află la ieșirea din Mediaș către Sibiu. Mai multe filmări realizate în acea zonă au fost publicate pe grupul de Facebook Trafictube. Imaginile arată șoferii venind în viteză de pe asfalt pe suprafața decopertată. Toți lasă în urma lor un nor de praf. Și sunetul înregistrat este concludent pentru ca aceia care urmăresc imaginile să-și dea seama cât de tare se apropie de un drum în lucru.

Autoturisme, autoutilitare care transportă mașini și chiar TIR-uri trec pe acolo fără să frâneze. Jante îndoite și bara față lovită și alte defecțiuni care pot fi identificate la o verificare. Sunt rezultatele săriturii de pe asfalt pe zona neasfaltată. Dar cine este de vină pentru ce se întâmplă?

Mulți dintre cei care au văzut imaginile susțin că șoferii ar trebui să facă plângere penală pentru tentativă de omor administratorului drumului și firmei care execută lucrările. Dar chiar au dreptate?

Drum în lucru, semnalizat corespunzător

Șoferii care trec des pe acolo susțin că nici vorbă de așa ceva. Lucrările sunt semnalizate corespunzător, iar limita de viteză în zonă este de 30 km/h. Cu siguranță, vehiculele care par să decoleze la schimbarea de nivel circulă cu viteză mai mare decât limita impusă temporar pe acest drum în lucru.

“Este decopertat și e făcut chiar bine, nu brusc, ci cu o denivelare”, scrie un bărbat din Mediaș, care a trecut prin zona respectivă.

“Cine te pune să mergi cu 80 în zonă cu limită de 30 km/h?” întreabă retoric un utilizator.

În același timp, pe sensul de intrare în Mediaș, se pot observa șoferi care trec de denivelare cu viteză redusă, chiar oprind pentru a trece transmisia în treapta întâi.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide