Șoferi kamikaze pe șoselele patriei – Două mașini fac o depășire la limită

Autor: Elena Luchian 07 iul. 2021 Știri auto

Șoselele patriei sunt pline de șoferi kamikaze. Doi dintre ei au fost filmați de o cameră de bord zilele trecute. O depășire la limită care i-ar lăsat pe amândoi fără permis dacă ar fi fost văzuți de poliție.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe o șosea cu o singură bandă de mers pe sens. Filmarea arată cum doi șoferi se angajează într-o depășire extrem de riscantă, punându-i în pericol și pe cei pe care îi depășesc, și pe cei din sensul opus, cu care s-ar fi putut ciocni frontal.

În imagini se poate observa, pe partea dreapta, indicatorul “Sfârșitul tuturor restricțiilor” (vezi GALERIA FOTO). Pe sensul de mers pe care se deplasează posesorul camerei de bord este linie discontinuă. Pentru cei care circulă din sens opus, este marcaj continuu.

În momentul în care, în imagini, apare indicatorul care interzice depășire și începe linia continuă, apar din stânga nu una, ci două mașini. Prima revine pe sensul de mers în timp util, deși este clar că are vizibilitate redusă, pentru că se apropie un viraj la stânga. Cel de-al doilea șofer nu mai are timp să revină pe sensul său și trece razant pe lângă un SUV care circulă regulamentar, din sens opus. Șoferul SUV-ului nu se pierde cu firea și trage dreapta de volan ca să evite un impact frontal. Cel care se angajase în depășirea riscantă își continuă goana.

Depășire la limită – astfel de manevre sunt interzise prin lege

Potrivit articolului 120 din OUG nr. 195/2002, există anumite situații în care depășirea este interzisă. Dar care dintre interdicții sunt încălcate în acest caz? În primul rând, șoferii nu pot trece de mașina din fața lor în zona de acțiune a indicatorului “Depășire interzisă”.

Depășirea este interzisă și atunci când, pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar și parțial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spațiul de interzice.

Manevra nu este permisă nici când vizibilitatea este redusă sub 50 de metri și nici când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducătorul acestuia este obligat să efectueze manevre de evitare a coliziunii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide