Şoferii ale căror maşini sunt înmatriculate în Bulgaria ar putea avea surprize

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto
Şoferii ale căror maşini sunt înmatriculate în Bulgaria ar putea avea surprize

 


Autorităţile bulgare intenţionează să introducă sancţiuni pentru cetăţenii ţărilor vecine care au maşini înmatriculate în Bulgaria, dar nu au poliţe RCA, scrie Jurnalul.ro.

Calculele efectuate de autorităţile din domeniu au indicat faptul că în ultimii ani peste 100 de mii de automobile care circulă în România, Moldova şi Grecia au fost înmatriculate în Bulgaria. Partea care nu le convine acestora este că proprietarii maşinilor evită de obicei să se deplaseze în ţara unde şi-au înmatriculat maşina pentru a-şi reînnoi poliţa RCA.

În această situaţie, când se produce un accident de pagubele sunt plătite de fondul de garanţie menţinut de companiile bulgare de asigurări.

Pentru a diminua din aceste pierderi, Miniserul Bulgar de Interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor care nu au RCA.

În acest scop fondul de garanţie va verifica periodic automobilele cu asigurare obligatorie expirată, va trimite informaţia respectivă Poliţiei Rutiere ce va anuala înmatricularea menţionează Jurnalul.ro.

Pentru a evita eventualele probleme proprietarii străini vor trebui să-şi reînoiască la timp poliţa RCA. Pentru a uşura acest proces companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de poliţe RCA şi Casco, iar înmatricularea se va face în mod automat după ce proprietarul achită taxa.
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide