Șoferii de camioane vor fi obligați să lipească aceste autocolante

Autor: David Andrei 11 ian. 2021 Știri auto

Șoferii de camioane care circulă în zonele urbane din Franța vor fi obligați să lipească autocolante speciale pe vehicule. Acestea îi vor anunța pe ceilalți conducători auto când intră în unghiul mort al vehiculelor de mare tonaj.

GALERIE FOTO

“Unghi mort” este mesajul afișat pe autocolantele care își vor face obligatoriu apariția pe camioanele care circulă pe drumurile publice din Franța, în zonele urbane. Astfel, ceilalți șoferi, dar și participanții vulnerabili la trafic, cum ar fi bicicliștii și pietonii, vor fi avertizați că nu sunt văzuți într-o anumită poziție, în timp ce rulează în dreptul unui astfel de vehicul.

Începând de luna aceasta, cei care nu au autocolantele vor primi doar un avertisment. După primele trei luni ale anului, vor fi amendați. După 31 martie 2021, cei care nu amplasează corect autocolantele sau cei care au autocolante cu dimensiuni necorespunzătoare, nu vor fi sancționați în următoarele 12 luni. Aceștia vor fi somați însă, să le lipsească în zonele corecte pe vehicul.

De la 1 ianuarie 2021, toate vehiculele grele care circulă în zonele urbane din Franța trebuie să aibă mesajele cu privire la unghiul mort aplicate. Noua reglementare este valabilă atât pentru vehiculele de transport marfă de pete 3,5 tone, cât și pentru cele care transportă persoane.

Cel puțin trei astfel de autocolante trebuie să apară pe fiecare camion. Un ansamblu cap tractor – semiremorcă vor primi până la 6 autocolante.

Sunt scutite de la noua regulă doar vehiculele agricole și forestiere.

Regulile pentru aplicarea de autocolante pe camioane

Dimensiunea autocolantelor este de 25 x 17 centimetri. Acestea trebuie să fie viizbile din părțile laterale, dar și din spatele vehiculelor. Cele amplasate în spate trebuie să se regăsească la o distanță cuprinsă între 0,9 și 1,5 metri de sol. Cele de pe părțile laterale trebuie să apară în primul metru din față, cu excepția suprafețelor vitrate, la aceeași distanță de sol.

Autocolantele trebuie să fie rezistente la razele UV și să nu se deterioreze în timp. Mai mult, este obligatoriu ca acestea să fie reflectorizante, pentru a putea fi observate și în condiții de vizibilitate redusă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide