Atenție, șoferi! Se ridică mașinile abandonate în sectorul 2 al Capitalei

Autor: George Cristea 08 ian. 2021 Știri auto

Atenție, șoferi! În aceste zile se ridică mașinile abandonate în sectorul 2 al Capitalei. Polițiștii locali au identificat deja mai multe mașini abandonate pe domeniul public. Metoda folosită de polițiști este una ingenioasă.

Intră în Galeria FOTO

Maşinile abandonate pe străzile din Sectorul 2 al Capitalei sunt ridicate în această perioadă, anunţă reprezentanţii Poliţiei Locale. Măsura urmăreşte eliberarea locurilor de parcare. Polițiștii verifică numerele de înmatriculare ale mașinilor care nu au mai fost folosite o perioadă îndelungată. Scopul este identificarea celor care nu mai au ITP valabil, acestea fiind cele care vor fi ridicate cu siguranță în zilele următoare.

Poliţia Locală din Sectorul 2 al Capitalei anunţă că a identificat mai multe maşini abandonate pe domeniul public folosind această metodă ingenioasă. Vehiculele fără ITP sunt ridicate pentru a elibera locurile de parcare. Poliţiştii locali acţionează în mai multe zone ale sectorului bucureştean.

Se ridică mașinile abandonate în sectorul 2 al Capitalei. Ce trebuie să știi

„Pentru eliberarea locurilor de parcare, Poliția Locală Sector 2 a identificat mai multe vehicule abandonate care sunt ridicate în această perioadă. Astfel, au fost preluate vehiculele abandonate din: str. Sânzieni nr. 23, str. Grigore Ionescu nr. 26, str. Plantelor nr. 2 și din str. Gheorghe Șerban nr. 71 A. Facem precizarea că potrivit legislației în vigoare sunt considerate vehicule abandonat cele aflate pe domeniul public, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Printre aceste condiții legale, un vehicul trebuie să aibă ITP valabil”, se arată într-o postare a Poliției Locale a sectorului 2.

După cum scriam anterior, legea care a simplificat ridicarea mașinilor abandonate a intrat în vigoare în vara anului trecut și face aproape imposibilă recuperarea mașinilor ridicate. Asta deoarece proprietarii acestora trebuie să prezinte în 5 zile dovada efectuării ITP-ului pentru a putea recupera mașina. Chiar presupunând că mașina ar trece ITP-ul după ce a stat atât de mult timp nefolosită, nu am auzit încă de stații ITP care să facă inspecția la domiciliul clientului – sau în spațiul în care este depozitată mașina după ridicare, în cazul de față.

Autoritățile din sectorul 2 au fost printre primele care au folosit noua lege pentru a curăța domeniul public de rablele abandonate de proprietari. Încă din luna august, Primăria Sectorului 2 a anunțat ridicarea mașinilor abandonate. O operațiune similară a fost anunțată aproape concomitent în sectorul 4, în timp ce sectorul 5 a pornit ceva mai târziu, în noiembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Primăria Sectorului 2 - Poliția Locală



Comentarii
Inchide