Șoferii de camioane care revin în țară cer să nu fie plasați cu forța în carantină

Autor: Elena Luchian 13 mart. 2020 Știri auto
Șoferii de camioane care revin în țară cer să nu fie plasați cu forța în carantină

Șoferii de camioane care revin în țară cer să nu fie plasaț cu forța în carantină. Solicitarea a fost înaintată Guvernului României de către Uniunea Națională a Transportatorlor Rutieri din România (UNTRR).

Transportatorii consideră că izolarea sau carantina pe o perioadă de 14 zile a șoferilor care efectuează servicii de transporturi internaționale va bloca economia României, cu efect imediat în următoarea săptămână, scrie cargo-bus.ro. S-ar putea ajunge astfel la lipsa mărfurilor și chiar la închiderea unităților de producție și reducerea considerabilă a comerțului.

Volvo Trucks a realizat cea mai spectaculoasă reclamă la camioane. Și nu este trucaj!

Uniunea Națională a Transportatorilor dă ca exemplu cazul Italiei, care, deși se află într-o situație extrem de dificilă, nu a interzis accesul camioanelor și nu a oprit producția sau comerțul. În continuare, magazinele alimentare și farmaciile au rămas deschise chiar în zona de nord a peninsulei.

277 de camioane vin în medie zilnic din Italia către România. Italia este al doilea partener commercial al României după Germania. UNTRR propune verificarea temperaturii și a simptomelor, completarea unor formulare și plasarea în izolare sau în carantină doar în cazul în care există suspiciuni de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, și șoferii români sosiți din Germania au fost puși în autoizolare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide