Șoferii fac zilnic aceste greșeli când circulă în condiții de ploaie

Autor: ProMotor 16 mart. 2021 Știri auto

Toți șoferii știu că pe ploaie nu sunt cele mai bune condiții de conducere. De asemenea, cu toții știm că atunci când plouă, durata petrecută în trafic crește.

Cu toate acestea, nu este cazul să ne grăbim pentru că de aici pot apărea probleme. În această perioadă sunt anunțate mai multe ploi, așa că este o idee bună să vă gândiți la tehnica de condus adecvată pentru vreme ploioasă.

Iată cinci greșeli pe care le fac șoferii atunci când conduc pe ploaie:

1. Șoferii care nu ajustează condusul la condițiile de ploaie

Nu poți conduce în același mod pe furtună ca și când te-ai afla într-o zi senină. Când ploaia începe să cadă, ar trebui să ajustezi tehnica de conducere. Redu viteza, evită virajele bruște și frânele puternice și lasă suficient spațiu între mașina ta și cea din față. În condiții de condus pe ploaie ar trebui să iei regula de 2 secunde și să o mărești la 6 secunde, acest lucru îți oferă mai mult timp să oprești pe un drum alunecos.

2. Șoferii care nu aprind farurile

Atunci când plouă, vizibilitatea este redusă. De aceea este necesar să aprindeți farurile. Pe de o parte acest lucru sporește vizibilitatea în față, iar pe de altă parte, face ca mașina să fi mai vizibilă în trafic pentru ceilalți șoferi.

3. Conducerea spre marginea drumului

Pe ploaie, asigură-te că circuli pe centrul benzii. Evită să conduci pe margine pentru că prin aceste zone se formează bălți și poate apărea acvaplanarea.

4. Conducerea prin ploaie torențială

Dacă ploaia cade atât de tare încât nu poți vedea la 2 metri în față va trebui să oprești vehiculul și să aștepți pentru ca ploaia să treacă, sau până când ajunge la un nivel care să-ți permită se circuli în siguranță.

5. Conducerea cu ștergătoare ineficiente

Un set nou de ștergătoare te va ajută să ai o vizibilitate mai bună la volan. Așadar, schimbă-le din timp pe cele vechi pentru a nu avea surprize pe timp de ploaie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.comComentarii
Inchide