Șoferii mașinilor electrice sunt mai puțin predispuși să provoace accidente – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 mai 2023 Știri auto

De ce șoferii de mașini electrice sunt mai puțin predispuși să provoace accidente? Explicația vine de la un profesor de conducere defensivă.

Odată cu cea de-a opta ediție a „Podcast cu Prioritate” am aflat și câteva informații foarte interesante de la invitatul acestei ediții, nimeni altul decât Silviu Toma de la Romania Driving Experience, o școală de conducere defensivă și sportivă, deschisă în urmă cu trei ani. Inițial, cursurile au fost destinată companiilor și centrelor de testare, dar cu timpul a trecut și către clienții particulari, care învață cum să conducă în siguranță de la o echipă de traineri certificați la Academia BMW din Germania.

Au fost dezbătute mai multe subiecte pe parcursul podcastului, dar ne vom lega de unul anume: de ce șoferii de mașini electrice sunt mai puțin predispuși la accidentele rutiere?

Silviu a expus această problemă, iar explicația sa este legată de modul în care mașinile electrice sunt conduse și de modul în care oamenii înțeleg utilizarea acestor vehicule?

Șoferii de mașini electrice sunt mai puțini predispuși la accidente. Care este motivul?

Silviu este de părere că cei ce își cumpără mașini electrice caută eficiența, iar pentru a atinge valori cât mai mari de autonomie își adaptează și stilul de condus în consecință. Astfel, ei vor ajunge să anticipeze mai mult traficul, să dozeze mai ușor accelerația, dar și să meargă cu viteze constante, cu scopul de a maximiza autonomia mașinii pe care o conduc. Bineînțeles, asta nu înseamnă că toți șoferii de mașini electrice sunt atenți, dar Silviu crede că majoritatea acestora va fi mai puțin predispusă la accidente.

De asemenea, el laudă și dinamica acestor mașini, aspect conferit de centrul de greutate coborât datorită amplasării bateriilor în podea. Cu toate acestea, Silviu spune că este impresionat de capabilitățile de accelerare ale electricelor, dar că sistemele de frânare nu par a fi pe măsura accelerațiilor de care sunt capabile aceste mașini.

VIDEO

Emisiunea integrală poate fi vizionată aici

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide