Șoferii care circulă noaptea, trași pe dreapta. Mașini de poliție circulă prin oraș cerându-le oamenilor să stea acasă

Autor: ProMotor 24 mart. 2020 Știri auto

A trecut prima noapte în care românii nu au avut voie să iasă din case. Mai multe mașini de poliție și de jandarmerie au patrulat prin Capitală și prin alte orașe ale țării, cerându-le cetățenilor să stea acasă, pentru a evita răspândirea noului timp de coronavirus.

GALERIE FOTO

UPDATE: De mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă sau pentru a merge la serviciu. Președinele a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din casă deloc.

De aseară au intrat în vigoare măsurile din ordonanța militară care interzic deplasările nejustificate. Astfel, în intervalul orar 22.00-06.00, cei care sunt nevoiți să iasă din case trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la serviciu. Ambele se pot descărca de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

“Orice ieșire vă poate pune în pericol sănătatea sau chiar viața. Vă rugăm să stați în case!”, “Nu ieșiți decât în caz de urgență!” și “Atenție, atenție! Respectați recomandările autorităților! Stați în case! Ieșiți din locuințe numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe!” Acestea au fost trei dintre mesajele care s-au auzit din megafoanele autospecialelor de poliție care au patrulat azi-noapte prin București și prin alte orașe ale țării.

Polițiștii i-au tras pe dreapta pe șoferii care au fost prinși circulând după ora 22.00.  Nu toți cei verificați au avut la ei documentele care să justifice deplasarea. Amenzile aplicate în acest caz pot ajunge la 5.000 de lei.

În județul Prahova, au fost controlate în trafic 166 de autovehicule și au fost legitimate 260 de persoane. S-au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor articolului 5 din Ordonanța Militară nr. 2. Valoarea totală a acestora a depășit suma de 36.000 de lei.

Șapte persoane au fost sancționate și în județul Bacău, suma totală a sancțiunilor ajungând la 25.600 de lei.

În județul Mehedinți, oamenii legii au aplicat nu mai puțin de 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 119.200 de lei, pentru nerespectarea articolului 5 din Ordonanța Militară.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide