Șoferii care staționează în dreptul școlilor și grădinițelor ar putea fi amendați

Autor: Elena Luchian acum 1 an Știri auto

Șoferii care staționează în dreptul școlilor și grădinițelor ar putea fi amendați. Este un proiect de lege care vizează reglementarea debarcării și îmbarcării copiilor la și de la unitățile de învățământ.

GALERIE FOTO

Zonele din jurul grădinițelor și școlilor sunt ultra-aglomerate la orele la care copiii intră la ore sau pleacă acasă. Nu puțini sunt părinții care opresc pe străzile cu o singură bandă pe sens sau care ocupă prima bandă a unei artere deja aglomerate pentru a da jos copiii din mașină sau pentru a-i urca. Procedura nu este deloc una rapidă când este vorba de copii mici, care încă stau în scaune auto. Astfel, cozile de mașini se transformă în adevărate blocaje rutiere.

Un proiect legislativ propune ca șoferii care staționează în dreptul unităților de învățământ în intervalul orar 07:00 – 20:00 să fie amendați. Proiectul care vizează modificarea Codului Rutier a fost înregistrat la Senat, scrie avocatnet.ro.

Ce amendă ar putea primi șoferii care staționează în dreptul școlilor și grădinițelor?

Sancțiunile pentru șoferii care staționează în dreptul școlilor și grădinițelor pot ajunge la 4-5 puncte amendă, echivalentul a 580-725 de lei.  Proiectul legislativ propune drept alternative spații special amenajate și semnalizate pentru îmbarcarea sau debarcarea preșcolarilor și școlarilor. Acestea ar trebui să apară pe toate laturile de acces ale unităților de învățământ.

Ocuparea acestora se va putea face pe o durată limitată de timp de 20 de minute. În intervalul orar menționat, doar cei care aduc sau iau copii de la școală vor putea ocupa acele locuri de parcare.

Același proiect de lege propune alocarea în mod gratuit a cel puțin două locuri sau minimum 5% din capacitatea locurilor de parcare pentru femei însărcinate sau pentru vehiculele în care se află copii sub 2 ani, în preajma clădirilor cu utilitate publică.

Inițiat de un deputat PNL, proiectul se află în dezbatere în Camera Deputaților.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ShutterstockComentarii
Inchide