Şoferii slabi se recunosc după anumite manevre în trafic

Autor: Alexandru Banu 19 apr. 2017 Știri auto
Şoferii slabi se recunosc după anumite manevre în trafic

SOS, orgoliu la pământ! Cine a zis că sunt un şofer slab? Cine îşi permite asta când eu sunt cel mai bun din lume? Traficul! El spune asta când calci pe bec. Nu merge să spui că eşti nesimţit dacă te porţi ca un cocalar. Eşti un şofer prost pentru că nu judeci. Iar oamenii care nu judecă sunt  – cum altfel?! – decât proşti? Manvrele şi stilul de şofat sunt oglinda caracterului şi a inteligenţei. Dacă ai comis vreuna din următoarele prostii, lasă-te de azi ca să nu te mai arate lumea cu degetul  “uite şi la prostul ăla!”.

Stai în fundul celui din faţă. E un semn că eşti ţăran şi că-l forţezi şi pe cel din faţă să facă greşeli şi chiar un accident. Ţie ţi-ar conveni dacă te-ar împunge unul la birou întruna cu un pix? Probabil că ai vrea să-i dai o bucată, nu? Iată ce simte unul pe care îl tot tatonezi în trafic.

Mergi în zig-zag de parcă ţi-a făcut mămica şosea. Obişnuieşte-te că împarţi traficul cu alţi oameni care merită şi ei să meargă liniştiţi. Traficul nu e WC-ul tău în care “te taie” după cum ţi se scoală.

Claxonezi la fiecare colţ de stradă. Unii oameni mai dorm, alţii se mai concentreză la trafic, alţii în vârstă fac infarct. Când nu ştii cu volanul, ştii cu claxonul. Atât poţi!

Nu semnalizezi, eşti boss. Eşti prost, de fapt, pentru că nu te protejezi şi îi surprinzi neplăcut pe ceilalţi cu manevrele tale pe care ei nu au cum să le prezică. Degeaba îţi imaginezi că toţi gândim la fel. Suntem diferiţi. (slavă Domnului!).

Te încadrezi pe banda necorespunzătoare şi aştepţi ca prostovanul să te lase cineva să faci şi tu dreapta. Concluzia celui civilizat care te lasă e că eşti de la ţară. În cazul în care nu te crede direct cocalar (e mai bine ţăran decât cocalar, nu?).

Bicicliştii să circule la ei acasă, da?! În loc să le mulţumeşti că mai fac loc în trafic, îi ignori, îi sperii şi îi loveşti pentru că nu eşti atent sau pentru că eşti – în acest caz – cocalar şi antitalent.

Ai un sms important de dat. Păi de ce să nu ne ţii pe noi în trafic până pui punct şi virgulă? Doar pentru că ai tu ceva important de comunicat cu iubita / iubitul. Lasă că mai stăm o tură la semafor, noi, cei mai din spate.

Nu te uiţi în oglinzi când schimbi benzile. Ne-am obişnuit că eşti praf şi că ai făcut şcoala de şoferi (şi nu numai) degeaba. Dar nu ne băga nouă maşina în service pentru că tu habar nu ai abc-ul traficului în comunitate.

O arzi ca şmecherul pe banda de urgenţă. Cei 7 ani de acasă + cele 8 clase obligatorii (parcă 8 erau, nu?) + şcoala de şoferi = 0 caracter, plus infinit prostie.

Mergi ca melcul. Alo, băiatu’, cu 30 la oră prin oraş mergem la 3 dimineaţa prin sufragerie cu maşinuţele de jucărie. Nu te mai întreba de ce te fac toţi prost. Răspunsul e în capul tău, trebuie să-l cauţi.

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide