Șoferii dau nas în nas cu urșii pe Transfăgărășan zi de zi. Pericolul la care se expun

Autor: Elena Luchian 09 iul. 2021 Știri auto

Șoferii care ajung zilele acestea pe Transfăgărășan dau nas în nas cu urșii. Aceștia sunt sfătuiți să nu se oprească să-i fotografieze, să nu-i hrănească și să nu se expună pericolelor.

GALERIE FOTO

Sunt sfaturi pe care cei mai mulți șoferi le ignoră. Urșii de pe Transfărăgărășan au devenit o adevărată atracție de când șoseaua aflată la mare altitudine s-a redeschis. Pe timp de zi, când șoferii au voie să circule, urșii ajung pe carosabili. Sunt obișnuiți deja cu prezența omului și nu se sperie de mașini. Ba chiar se așteaptă să primească mâncare.

O filmare publicată pe YouTube arată mai mulți urși privind mașinile pline de curioși, care au oprit să-i observe mai bine. Este un comportament care contravine recomandărilor autorităților. Acestea îi sfătuiesc pe cei care se întâlnesc cu urșii pe Transfăgărășan să semnaleze prezența animalelor printr-un apel la 112.

Nu mai departe de săptămâna trecută, o filmare realizată la Sinaia arată cum un urs s-a apropiat periculos de mult de o mașină, după ce turiștii au oprit ca să-l privească. Animalul a pus labele deasupra geamului întredeschis din dreptul pasagerului.

Urșii de pe Transfăgărășan nu sunt singurii care au curajul să se apropie de mașini

Și ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut parte de o întâlnire specială, dar pe o șosea din județul Covasna. „Azi dimineață, în drum spre București, m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini si nici de oamenii trecători.

Ministrul a relatat întâlnirea pe pagina sa de Facebook. Mai mulți șoferi i-au povestit experiențele lor:

„Domnule ministru Tanczos Barna, in acest weekend, pe Transfăgărășan, am văzut nu mai puțin de 13 ursi pe ruta lacul Balea – baraj Vidraru. 13! Toate animalele așteptau să fie hrănite de mașinile care treceau. Ne-am dat foarte ușor seama de asta pentru ca se apropiau de mașini și miroseau asfaltul după ce trecea fiecare mașina. Nu reacționau la claxoane. Îndepartarea prin alungare funcționează doar temporar pentru că urșii s-au obișnuit să obțină ușor mâncare de la curioșii care se simt ca la Zoo pe Transfăgărășan”, i-a povestit un tânăr.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide