Șoferul unui Citroen Ami s-a crezut pilot de Formula 1. A răsturnat mica mașină în acul de păr din Monaco – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu acum 3 săptămâni Știri auto

Șoferul unui Citroen Ami s-a răsturnat în acul de păr din Monaco. Din fericire, în urma cascadoriei nu au rezultat victime.

Citroen Ami este o mașină micuță, de buget, creată pentru a fi cât mai manevrabilă cu putință în orașele aglomerate. Mașina a devenit cunoscută datorită aspectului său inedit.

Este, după cum spuneam, un vehicul foarte compact. Măsoară doar 2,41 metri în lungime, 1,39 metri lățime și are o înălțime de aproximativ 1,52 metri. De asemenea, este foarte ușor, cântărind doar 471 de kilograme. Puterea este modestă, motorul electric dezvoltă doar 8 CP, permițând acestei mici mașini să atingă o viteză maximă de 45 km/h. Deloc rapidă, nu-i așa?

Șoferul unui Citroen Ami s-a răsturnat cu mașina în acul de păr din Monaco

Chiar dacă nu este nici pe departe o mașină sport, șoferul exemplarului care s-a răsturnat a ținut să demonstreze contrariul, dar a eșuat încercând. Videoclipul postat de Benelux supercars ne arată cum șoferul urcă prima dată dealul. Prima încercare a decurs bine, dar sunetul pronunțat al anvelopelor nu dădea un sentiment de încredere și putem observa cum mașina se înclină.

Nu degeaba este cel mai lent viraj care există în Campionatul de Formula 1, fiind un ac de păr pe care piloții îl abordează la viteze de aproximativ 50 km/h. A doua trecere prin acul de păr, de această dată în coborâre, a făcut ca Citroen-ul să se ridice pe două roți și, în final, să se răstoarne.

Nu este clar dacă șoferul mașinii a fost rănit în accident. Dar având în vedere că s-a întâmplat la o viteză relativ mică, există șanse mari ca șoferul să fie bine. Erau oameni și pe trotuar, dar, din fericire, niciunul nu a fost lovit de mașină sau de resturile care au sărit.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Benelux supercars YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult

Comentarii
Inchide