Începe noul sezon de Formula 1: ce echipe participă și cum arată monoposturile

Autor: Bogdan Bârliga 05 mart. 2023 Știri auto

Fanii „Marelui Circ” așteaptă cu nerăbdare debutul noului sezon de Formula 1, iar prima cursă are loc chiar în această după amiază pe circuitul Sakhir din Bahrain. Față de anul trecut în 2023 avem câteva schimbări importante în componența echipelor și noile monoposturi au primit o serie de îmbunătățiri de ordin tehnic.

În primul rând au avut loc câteva schimbări importante la conducerea unor echipe și la acest capitol plecarea directorului Ferrari a fost cea mai mediatizată: Mattia Binotto a fost înlocuit de Fred Vasseur aflat anterior la conducerea echipei Alfa Romeo. Pentru că acest loc a rămas vacant și echipa urmează să înceapă un parteneriat cu Audi noul direct numit în locul lui Vasseur este Andreas Seidl. La echipa McLaren a fost numit în postul de director Andrea Stella, iar la conducerea echipei Williams a venit James Vowles.

Cele mai performante echipe din sezonul trecut de Formula 1 au decis să înceapă și în 2023 cu aceiași piloți. Pentru Red Bull vor pilota Max Verstappen (campionul mondial din ultimele două sezoane) și Sergio Perez. După clasarea de anul trecut pe poziția a doua a clasamentului și cei de la Ferrari au decis să nu facă schimbări: monoposturile vor fi conduse de Charles Leclerc și Carlos Sainz. Mercedes-AMG Petronas F1 Team încearcă să recupereze distanța față de Red Bull și se bazează în continuare pe Lewis Hamilton și George Russell.

Plecare cu scandal de la Alpine

Pilotul Oscar Piastri ar fi trebuit să se afle la volanul unui monopost Alpine, dar australianul a decis în cele din urmă să semneze cu McLaren. A existat un episod de nervozitate în team-ul francez și apăruse în presă informația conform căreia Piastri ar urma să fie chemat în instanță. În cele din urmă lucrurile par să se fi aranjat și Alpine începe sezonul F1 din 2023 cu piloții Esteban Ocon și Pierre Gasly. După cum spuneam Oscar Piastri va pilota pentru McLaren alături de Lando Norris. Fernando Alonso și Lance Stroll vor încerca să obțină puncte pentru echipa Aston Martin, iar pentru Alfa Romeo vor pilota Valtteri Bottas și Zhou Guanyu. Echipa Haas F1 va miza pe Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg, iar pentru Williams vor evolua Alexander Albon și Logan Sargeant. Echipa AlphaTauri merge în continuare pe mâna japonezului Yuki Tsunoda și la echipa britanică va mai evolua în acest sezon Nyck de Vries.

Pe lista noutăților tehnice din acest sezon avem o decizie FIA prin care se modifică anumite zone DRS pentru ușurarea depășirilor și a mai fost aprobată o modificare pentru compoziția pneurilor folosite când plouă.

După cum aminteam actualul sezon de Formula 1 începe astăzi cu Marele Premiu al Bahrainului, iar olandezul Max Verstappen a fost cel mai rapid în calificările de ieri și va pleca din pole-position secondat de coechipierul său Sergio Perez.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Red Bull, Ferrari, Mercedes-AMG, Alpine, McLaren, Aston Martin, Alfa Romeo, Williams, Haas F1


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide