Sony și Honda au lansat primul lor concept electric la CES 2023 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 ian. 2023 Știri auto

Sony Honda Mobility a anunțat în cadrul CES 2023 lansarea noii mărci AFEELA. A fost prezentat și primul prototip electric rezultat din această colaborare.

Sony Honda Mobility (SHM) și-a anunțat noua marcă AFEELA și a dezvăluit un prototip „ca un nou tip de mobilitate”. Vehiculul, care arată ca un sedan de dimensiuni medii, a fost condus pe scena CES 2023 din Las Vegas, scrie CNET.

Sony și Honda au anunțat anul trecut un joint venture prin care vor dezvolta și construi mașini electrice. Acest parteneriat se numește Sony Honda Mobility și își propune să aibă precomenzi stabilite pentru vehiculul său electric în prima jumătate a anului 2025, urmând ca vânzările să ia startul în a doua jumătate a anului. Livrările ar trebui să înceapă în primăvara anului 2026. Prima piață pe care marca AFEELA se va vinde va fi America de Nord.

Primul concept electric rezultat din parteneriatul Sony – Honda

Din punct de vedere aspect, acesta concept are o formă de fastback, având o linie a plafonului coborâtă spre spate. Are o lungime de aproape 4,9 metri, o lățime de 1,9 și o înălțime de 1,46 metri. Distanța dintre punți măsoară fix 3 metri, aspect care ar trebui să confere spațiu generos pasagerilor.

Dacă tot vorbim de interior, acesta are o planșă de bord formată din ecrane. Există două ecrane principale și două mai mici. Acestea din urmă sunt folosite pe post de oglinzi retrovizoare, cum e și la Honda e, spre exemplu.

Tehnologia tronează când vine vorba de conceptul AFEELA. Mașina vine echipată cu 45 de camere și senzori. Dintre aceștia, unii vor ajuta la detectarea stării șoferului pentru a contribui la menținerea siguranței. În ceea ce privește software-ul, mașina va folosi tehnologia de la Qualcomm, inclusiv așa-numitul șasiu digital Snapdragon, în timp ce platforma de divertisment pentru filme și jocuri va fi dezvoltată de Sony.

„Mașina devine din ce în ce mai conectată și mai inteligentă, iar modul în care folosim vehiculele noastre se schimbă. Șasiul digital Snapdragon servește drept bază pentru vehiculele definite de software-ul de ultimă generație, permițând noi experiențe de mobilitate și servicii. Suntem încântați să colaborăm cu Sony Honda Mobility pentru a realiza viziunea noastră comună pentru mașina viitorului”, a declarat Cristiano Amon, președinte și CEO al Qualcomm Incorporated.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sony Honda Mobility


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide