Elon Musk ajută Ucraina

Autor: Marius Vișan 27 feb. 2022 Știri auto
Elon Musk ajută Ucraina

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a declarat că serviciul de internet Starlink a fost activat în Ucraina.

Într-o postare adresată lui Elon Musk, vicepremierul și ministrul ucrainean al serviciului de digitalizare, Mykhailo Fedorov, a declarat sâmbătă: ”în timp ce tu încerci să colonizezi Marte – Rusia încearcă să ocupe Ucraina! În timp ce rachetele voastre aterizează cu succes din spațiu – rachetele rusești atacă populația civilă ucraineană! Vă cerem să dotați Ucraina cu stații Starlink și să vă adresați rușilor sănătoși la cap”, pe Twitter.

”Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale sunt pe drum”, a răspuns Musk. Anunțul vine în condițiile în care conexiunea la internet din Ucraina a fost afectată de invazia rusă.

Starlink oferă acoperire pentru accesul la internet prin satelit în cea mai mare parte a lumii.

SpaceX, companie fondată de Elon Musk în 2002, intenționează să stabilească o rețea de 12.000 de sateliți pe orbita Pământului cu ajutorul sateliților Starlink. Proiectul urmează să fie finalizat în 2027.

Compania își propune să revoluționeze tehnologia spațială, cu scopul final de a permite oamenilor să trăiască pe alte planete, potrivit site-ului său.

Sursă: aa.com.tr

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wikipedia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide