Spaima șoferilor: drumurile acoperite de zăpadă și viteza

Autor: ProMotor 06 feb. 2020 Știri auto
Spaima șoferilor: drumurile acoperite de zăpadă și viteza

Jumătate dintre șoferii europeni se tem de drumurile acoperite de zăpadă și se tem de viteză, arată un sondaj care a vizat conducători auto din Germania, Franța, Italia, Polonia și Cehia.

Starea precară a drumurilor, vremea rea și vizibilitatea redusă îi mai sperie pe cei care pleacă la drum. Aceștia se arată îngrijorați și de faptul că, pe timp de iarnă, se întunecă mult mai devreme decât în celelalte anotimpuri.

Cei mai mulți dintre cei care s-au arătat îngrijorați în ceea ce privește viteza excesivă au fost șoferi polonezi și germani (56%, respectiv 57%), cehi (52%) și italieni (43%). Cei mai mulți dintre conducătorii auto din Franța au nominalizat drumurile alunecoase și acoperite de zăpadă (45%) ca factor principal de risc, în timp ce 32% dintre repondenți au menționat viteza.

Pe locul 2 în topul motivelor de teamă indicate de șoferi s-au aflat drumurile înghețate (cu excepția Germaniei), iar pe locul 3 s-a aflat faptul că șoferii nu păstrează o distanță suficientă față de mașina din fața lor (Germania 50%).

Doar 29% dintre cei care au răspuns în cadrul sondajului realizat de Nokian au indicat anvelopele uzate ca fiind un factor de risc pe șosele.

Adâncimea de rulare minimă legală a anvelopelor de iarnă în majoritatea țărilor europene este de 3 mm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide