4 lucruri de verificat la mașină pe timp de iarnă

Autor: ProMotor 16 dec. 2019 Utile
4 lucruri de verificat la mașină pe timp de iarnă

Iarnă este un anotimp care de obicei îi ia prin surprindere pe majoritatea șoferilor. La venirea frigului comportamentul autoturismului se schimbă drastic, iar pentru un plus de siguranță și confort la volan, șoferii ar trebui să țină de câteva reguli de întreținere.

Luminile

Pentru drumuri în siguranță pe timp de noapte este nevoie de un sistem de iluminare funcțional. Una dintre cauzele accidentelor în această perioada este lipsa iluminării corecte. Becurile se ard des din cauza gropilor, care le slăbesc, astfel că, acestea trebuie verificate constant, mai ales înainte de venirea iernii pentru a nu va trezi că nu funcționează bine atunci când veți avea nevoie de ele.

Alternatorul și bateria

La temperaturi scăzute acumulatorii pot ceda destul de ușor. La primele semne că iarnă a venit este recomandat să mergeți într-un service auto pentru verificarea bateriei și încărcarea alternatorului. În acest fel, veți află starea bateriei și a alternatorului luând măsuri din timp în cazul în care există vreo problema.

Sistemul de frânare

La începutul iernii este recomandat să mergeți cu mașină într-un service auto pentru a verifica frânele. Dacă este foarte frig nu este indicat să lăsăți frână de mâna trasă peste noapte. Etrierul și plăcuțele vor îngheța, iar dimineța, veți găși frână blocată.

Indicat este că în timpul iernii să lăsăți motorul să meargă puțin la relanti înainte de a pleca la drum. Atunci când temperatura este scăzută, uleiul este vascos, astfel că acesta va circulă mai greu spre partea de sus a motorului.

Antigelul

Verificarea antigelului face și ea parte dintre lucrurile pe care trebuie să le faci pentru mașină ta odată cu venirea iernii. În plus, este indicat să fie verificată constant temperatura motorului. În cazul în care observați că temperatura este scăzută, iar termostatul prezintă defecțiuni, este indicat să mergeți într-un service auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide