Spargerile auto s-au înmulțit în Grecia. Mașinile turiștilor nu sunt în siguranță nici sub camerele video

Autor: Marius Vișan 05 aug. 2021 Știri auto
Spargerile auto s-au înmulțit în Grecia. Mașinile turiștilor nu sunt în siguranță nici sub camerele video

Turiștii români care vizitează Grecia în această vară trebuie să știe că spargerile din mașini s-au înmulțit considerabil.

Mașinile nu mai sunt în siguranță nici dacă sunt parcate în zonele centrale ale orașelor. Și culmea, nici măcar în zonele unde există camere de luat vederi.

Pe grupurile de Facebook au apărut în ultimele zile mai multe postări ale unor români care s-au trezit cu automobilele sparte. Un turist român a rămas fără bunuri în valoare totală de 6.000 de lei, după ce a parcat mașina în Atena.

Mașina a fost deposedată de bunurile valoroase în doar 3 minute

”Trei ore am stat în Atena până să pățim acest incident. Am parcat într-o zonă centrală, lângă o bancă, cu 2 camere de luat vederi fix pe partea cu camere s-a spart geamul. 2, 3 minute le-a luat operațiunea.

Din fericire și din păcate doar portofelul iubitei mele. Eu aveam restul documentelor la roata de rezervă. Și poate 1.500 lei din torpedo și banii din portofelul ei și alte obiecte de valoare sentimentala. Cred că vina e a noastră, a turiștilor, că nu ne informăm până să ajungem într-o zonă” este declarația românului acordată postului Digi24.ro.

Sursă foto: Facebook via Fanatik.ro

O altă turistă s-a plâns că a parcat mașina lângă o plajă din Pefkochori. Acesteia i-au fost furate un ghiozdan cu electronice și 50 de euro.

Mărturiile turiștilor pățiți relatate pe Facebook au adunat zeci de comentarii ale unor persoane care au trecut prin experiențe asemănătoare. Furturile au avut loc în alte stațiuni ale Greciei.

În această situație, cea mai bună modalitate de a evita să fiți deposedați de bunurile valoroase este să nu le țineți în mașină în momentul când aceasta este parcată pe drumurile publice.

Sub nicio formă să nu lăsați la vedere în autovehicul bunuri de valoare, precum telefoane, tablete, genți sau borsete, ori bani.

Totodată, o soluție de încredere ar putea fi parcarea mașinii într-o zonă păzită.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fanatik.ro, Facebook, Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide