Specialistul Honda Civic Type-R Turbo se pregăteşte pentru lupta hot-hatch!

Autor: Oraan Mărculescu 20 nov. 2013 Știri auto

Două sunt noutăţile pe care le va aduce noua Honda Civic Type R, un model care a devenit un adevărat obiect de cult pentru specialiştii hot-hatch-urilor compacte şi o maşină care le dă dureri de cap rivalilor precum Megane RS sau Focus ST.

Prima noutate este că noul Civic Type-R va fi oferit în versiunea cu 5 uşi, japonezii nemailuând în calcul o versiune de caroserie cu doar 3 portiere, ca în cazul precedentei generaţii. Deci iată că exemplul lui Focus ST şi Golf GTI şi R este urmat şi de cei de la Honda, caracterul practic mai bun urmând a fi un atu suplimentar.

A doua noutate, de data aceasta marcantă, este apariţia logo-ului ”Turbo” lângă indicativul V-TEC. Cu alte cuvinte, inginerii japonezi consideră că e cazul să renunţe la soluţia motorului aspirat, dotând propulsorul de 2,0 litri cu un sistem turbo.

Prin urmare, puterea maximă se va cifra la 280 CP, la acelaşi nivel cu Opel Astra OPC, dar cu 20 CP mai puţin decât VW Golf R (care, însă, va fi mult mai scump, beneficiind şi de tracţiune integrală).

Deocamdată, mai multe detalii nu sunt oferite de către japonezi, care se rezumă la a ne asigura că inginerii au lucrat intensiv la modificările ţinând de trenul de rulare, direcţie şi frâne, dar şi la capitolul aerodinamică. Nu degeaba ţelul lor este de a doborî recordul de pe Nurburgring pentru maşinile de producţie cu tracţiune faţă…

Iar pilotul WTCC Gabriele Tarquini este o garanţie suplimentară pentru senzaţiile de top pe care le va oferi viitoarea Honda Civic Type-Rurmăriţi video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide