Spectre, primul Rolls-Royce electric din istorie, va fi testat 625.000 km pe Riviera Franceză (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 29 iul. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a conceput cel mai dificil program de teste pentru viitorul Spectre. Primul model complet electric din istoria mărcii a început cea de-a doua fază din procesul de testare pe Riviera Franceză.

Potrivit informațiilor oferite de englezi, prototipul Spectre va parcurge în total 625.000 de kilometri. Motivul pentru care oficialii brandului deținut de Grupul BMW au ales această locație este acela că în zonă ajung foarte mulți clienți Rolls-Royce.

Viitorul Spectre va avea un coeficient aerodinamic de 0,25

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Viitorul Super Coupé electric va fi prima mașină de lux complet electrică produsă vreodată la Goodwood. În același timp, Spectre va fi și cel mai avansat automobil din istoria brandului din punct de vedere tehnologic.

În septembrie anul trecut, Rolls-Royce a confirmat că a început testarea lui Spectre. Limuzina cu zero emisii va fi supusă celui mai complex și exigent program de testare conceput vreodată de marcă. În total, mașina va acoperi 2,5 milioane de kilometri și va simula, în medie, peste 400 de ani de utilizare a unui Rolls-Royce.

După ce a fost testat în condiții de iarnă la Arjeplog (Suedia), la 55 de kilometri de Cerul Arctic, Spectre a ajuns pe Riviera Franceză. Pe șoselele din sudul Franței, prototipul va parcurge în jur de 625.000 de kilometri.

Aici, inginerii se vor concentra în special pe calibrarea suspensiei, pe electronica mașinii și, mai ales, pe monitorizarea comportamentului acumulatorilor la temperaturi ridicate.

În plus, modelul britanic va fi cu 30% mai rigid decât orice alt vehicul din gamă prin integrarea pachetului de baterii în structura mașinii. Arhitectura lui Spectre a fost ranforsată cu oțel, în condițiile în care doar portierele măsoară 1,5 metri.

Construit pe platforma „Architecture of Luxury”, Spectre se află la un stadiu de dezvoltare de 40%. Interesant este că, inițial, specialiștii în aerodinamică anunțau un coeficient de 0,26, însă după testele din tunelul de vânt, acesta a scăzut la 0,25.

Rolls-Royce Spectre își va face debutul comercial în cel de-al patrulea trimestru al anului viitor.

Sursa: Rolls-Royce

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide