Prototipul lui Spectre, primul Rolls-Royce electric din istorie, a început testele rutiere

Autor: Mihai Morcovescu 27 dec. 2021 Știri auto

Producătorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce a început testele rutiere cu primul său model 100% electric, care se numește Spectre. Acesta va debuta pe piaţă în cel de-al patrulea trimestru din 2023.

Prototipul lui Spectre a fost surprins, în premieră, în timpul primelor teste. Coupe-ul electric a fost fotografiat acoperit fiind cu același camuflaj cu cel cu care era acoperit atunci când englezii au dezvăluit primul teaser, în luna septembrie.

Rolls-Royce Spectre va parcurge în teste 2,5 milioane de kilometri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În ciuda camuflajului, se poate vedea că Spectre afișează o siluetă foarte apropiată cu cea a modelului Wraith. La partea frontală se pare că Spectre va primi un set de faruri duble, dar va păstra grila Rolls-Royce și o priză de aer supradimensionată care va adăposti, probabil, senzorii ADAS (n.n. – sistemul avansat de asistență a șoferului).

De asemenea, se pot observa lesne portierele cu deschidere inversă, specifice modelelor produse la fabrica din Goodwood. Linia geamurilor laterale este evidențiată de o bandă cromată lată, care se asortează, foarte probabil, cu balamalele și mânerele portierelor.

La partea din spate se poate observa spoilerul de mari dimensiuni care integrează difuzorul de aer. Acesta pare să fie negru mat, asemenea splitter-ului frontal și al pragurilor laterale.

Deși seamănă izbitor cu Wraith, Specte va fi construit pe platforma Rolls-Royce denumită „Architecture of Luxury”. Practic, Spectre împarte arhitectura cu modelele Ghost, Phantom și Cullinan.

Prototipul lui Rolls-Royce Spectre va efectua nu mai puțin de 2,5 milioane de kilometri de teste în întreaga lume în diferite condiții meteo și de drum. Cu siguranță, britanicii ne vor oferi mai multe detalii pe măsură ce mașina va fi testată.

Primele exemplare de Spectre vor fi livrate proprietarilor lor în cel de-al patrulea trimestru din 2023.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide