Sportiva Toyota GR Supra sosește în curând în România

Autor: Mihai Morcovescu 22 dec. 2021 Știri auto

Printr-o postare pe pagina de Facebook, Toyota România a anunțat că modelul GR Supra va putea fi comandat și în țara noastră. Prețurile și startul vânzărilor vor fi comunicate în curând.

Ajunsă la cea de-a cincea generație, sportiva niponă a fost lansată în 2019, după o absență de pe piață de aproape 20 de ani. GR Supra este construită pe aceeași platformă cu BMW Z4. De altfel, ambele mașini sunt construite în aceeași uzină Magna Steyr din Austria.

Toyota GR Supra: motor turbo de 3,0 litri și 340 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Drept urmare, GR Supra a primit același motor cu șase cilindri în linie de 3,0 litri turbo, care produce 340 CP și 500 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte.

În aceste condiții, GR Supra este capabilă să sprinteze de la 0 la 100 km/h în numai 4,3 secunde. Acest lucru este posibil și datorită funcției „Launch Control”.

La interior, coupe-ul sportiv combină elementele tradiționale de la un GT cu funcționalități ultra-moderne. Nu lipsesc pielea Alcantara și scaunele sport cu design inspirat de la mașinile de competiție.

Toate detaliile privind prețurile și data la care vor debuta comenzile pe piața din România vor fi anunțate de importatorul oficial al mărcii.

Sursa: Toyota România/Facebook

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide