Automobili Amos prezintă Lancia Delta Safarista Restomod (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 21 dec. 2021 Știri auto

După versiunea Futurista, preparatorul italian Amos Automobili a dezvăluit modelul „all-terrain” Lancia Delta Safarista Restomod. Este vorba despre o reinterpretare a legendarei Lancia Delta Integrale 16v, care făcea furori în Campionatul Mondial de raliuri în anii ’80.

Compania italiană, specializată în readucerea la viață a unor mașini emblematice, va construi doar 10 exemplare. Costul unuia este de peste 570.000 de euro.

Motorul este același de pe Lancia Delta Integrale 16v

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, Delta Safarista Restomod a primit o caroserie personalizată din fibră de carbon modificată. Italienii au renunțat la ușile spate, mașina afișând, astfel, un aspect de hatchback.

Modificările exterioare sunt completate de un set de aripi față și panouri spate foarte evazate, o capotă revizuită, un nou spoiler spate și un eleron. Barele de protecție au fost și ele restilizate. Totodată, pe aripi se remarcă niște prize mari de aer, iar la spate o evacuare dublă care cadrează difuzorul.

Față de modelul de serie, versiunea de raliuri a primit jante cu anvelope care pot face față oricărui tip de teren. În plus, garda la sol este mai înaltă datorită suspensiei speciale pentru a rula pe teren accidentat. În spatele roților au fost montate apărători de noroi.

Amos Automobili a montat un rollcage specific mașinilor de competiție, scaune de tip scoică cu centuri de siguranță cu prinderi în 4 sau 5 puncte: De asemenea, mașina a primit un instrumentar digital, volanul și planșa de bord sunt îmbrăcate în piele Alcantara și o frână de mână hidraulică de tip „racing”. În „portbagaj” se regăsesc o roată de rezervă de dimensiuni normale și un stingător de incendiu.

Sub capota Lanciei Delta Safarista Restomod a fost montat același motor turbo de 2,0 litri de pe vechea Delta Integrale 16v. Sistemul de răcire a fost, însă, modificat pentru a putea face față cu brio condițiilor mai dure.

Puterea este transmisă către toate roțile prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale și cu ajutorul unor diferențiale derivate de la modelul de raliu. Suspensia este ajustabilă, iar frânele au fost îmbunătățite cu discuri din oțel.

Cum spuneam, prețul unui exemplar Lancia Delta Safarista Restomod este de 570.000 de euro. Livrările vor debuta în 2023.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Automobili Amos


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide