Spune adio parcărilor. Tehnologia dezvoltată la Iaşi care uşurează viaţa şoferiţelor

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2017 Știri auto
Spune adio parcărilor. Tehnologia dezvoltată la Iaşi care uşurează viaţa şoferiţelor

Specialiştii ieşeni ai companiei Continental lucrează la o aplicaţie prin care autovehiculele sunt „învăţate“ să parcheze singure, scrie Adevărul.ro.

Nouă funcţie care va fi folosită în industria auto se numeşte Trained Parking şi ar putea să-i scutească şoferii de rutina parcării.

Practic, prin această funcţie, se stochează datele despre mişcările realizate în timpul parcării, iar când autoturismul ajunge în acelaşi loc, şoferul va apăsa pe un buton, iar vehiculul va face independent procedura de parcare „învăţată“ anterior.

Funcţia Trained Parking foloseşte senzori deja disponibili în maşină, cum ar fi camerele şi radarele, pentru a detecta împrejurimile. Concret, când se învaţă, adică prima dată când treseul este condus manual, sistemul generează o hartă precisă a împrejurimilor din datele senzorului şi apoi stochează această hartă.

Când vehiculul se află în zona acoperită de hartă, acesta poate determina poziţia sa precisă şi poate conduce în mod automat pe ruta învăţată.

Şoferul poate ieşi din autovehicul înainte de activarea procedurii de parcare, deoarece parcarea autoturismelor nu are nevoie de asistenţă pentru şofer.

Funcţia Trained Parking, dezvoltată la Iaşi, va fi prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt, reprezentanţii companiei estimând că ea va intra în producţia de serie în 2020.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide