SsangYong Tivoli primește o nouă motorizare special pentru Europa

Autor: Marius Vișan 14 mai 2020 Știri auto

SangYong Tivoli este un crossover de 4,2 metri lungime care a apărut pe piață începând din anul 2015. Anul trecut modelul a primit un mic facelift. Acesta a însemnat modificări atât la partea estetică, cât și la cea mecanică, dar și adăugarea de echipamente noi.

Cea mai nouă știre despre Tivoli este că anul acesta modelul primește un nou motor de 1.2 litri turbo, care va fi vândut exclusiv pe piața europeană. În funcție de versiune, acesta va fi disponibil cu transmisie manuală sau automată, și întotdeauna cu tracțiune față. Prețul său de pornire în va fi undeva de la 14.000 de euro.

Galerie foto cu noul Tivoli

De când a intrat pe piață în 2015, SsangYong Tivoli a vândut peste 300.000 de unități în întreaga lume. Acum, modelul își schimbă câteva aspecte cheie pentru a rămâne în compeniție cu modele precum Renault Captur, Hyundai Kona sau Ford Puma.

SsangYong Tivoli cu motor G12T

Acest nou motor turbo pe benzină numit G12T a fost dezvoltat cu scopul de a oferi consum și emisii reduse, un nivel ridicat de performanță și niveluri scăzute de vibrații și zgomot. Este un motor turbo cu 3 cilindri de 1,2 litri ce produce 128 CP și 230 Nm de cuplu între 1.750 rpm și 3.500 rpm. O caracteristică interesantă este că, din moment ce blocul motor este confecționat din aluminiu, acesta reduce greutatea cu 35%.

A fost dezvoltat în colaborare cu AVL și Bosch pentru a aplica cele mai noi tehnologii în downsizing, la fel cum s-a întâmplat și cu motorul G15T care există deja în gamă și cu care împarte tehnologia.

Aceste modificări mecanice nu sunt revoluționare, dar erau necesare pentru ca Tivoli să rămână relevant în categoria sa.

SsangYong anunță, de asemenea, o serie de modificări la șasiu, precum și la suspenii. În orice caz, s-a căutat o îmbunătățire a comportamentului dinamic și a confortului pentru ocupanți. Dispune de un cadru mai rigid în față, bare de stabilizare mai groase și amortizoare noi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SsangYong


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide