SSC Tuatara, cea mai rapidă mașină din lume, a devenit și mai puternică

Autor: Elena Luchian 10 iun. 2021 Știri auto

SSC Tuatara, cea mai rapidă mașină de serie din lume, tocmai a devenit și mai puternică. Producătorul american a pregătit 2.200 de cai putere pentru hypercar.

GALERIE FOTO

SSC Tuatara era deja o mașinărie extremă. Modelul, prezentat în urmă cu un an la Salonul Auto de la Philadelphia, își trecea în cont 1.750 de cai putere. Sunt cifre asigurate de motorul V8 de 5,9 litri, care oferă puterea maximă atunci când este alimentat cu benzină E85. Când primește carburant cu cifră octanică 91, limitează puterea la 1.350 de cai.

Tuatara deține recordul de viteză. Un record controversat, pe care americanii au încercat să-l obțină de două ori. Din cauza unei greșeli la montaj, înregitrarea primei tentative a fost ștearsă, a anunțat șeful companiei. Americanii s-au lăudat atunci că ar fi atins o viteză de 532,93 km/h, pe un drum închis circulației, din statul american Nevada. Dar nu există nicio dovadă în acest sens, pe care să o poată arăta publicului.

O lună mai târziu, Tuatara a încercat din nou. Cea de-a doua tentativă a fost însă, departe de ceea ce a comunicat inițial constructorul. Echipa a fost nevoită să se mulțumească atunci cu 460,4 km/h. chiar și în aceste condiții, mașina americană este cu aproape 8 km/h mai rapidă decât ceea ce a reușit Koenigsegg Agera R, care deținea, până în acel moment, recordul de viteză.

SSC Tuatara poate mai mult, dar încă nu știm cât

SSC North America vrea însă, să demonstreze că poate mai mult și lansează o versiune cu 2.200 de cai putere. Cu o serie de elemente de caroserie care îmbunătățesc aerodinamica și cresc forța de apăsare, noua Tuatara va fi și mai rapidă. Americanii păstrează însă, misterul în privința performanțelor.

Compania va construi doar 10 astfel de unități. Potrivit unor surse neoficiale, această versiune nu va mai fi certificată pentru drumurile publice și va fi rezervată exclusiv experiențelor pe circuit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide