Starea tehnică a mașinilor, în vizorul polițiștilor. Razii ample în mai multe județe

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Starea tehnică a mașinilor se află permanent în vizorul polițiștilor, dar și a inspectorilor de la Registrul Auto Român. Aceștia au desfășurat ample acțiuni de control în șase județe ale țării. Rezultatele au fost dezastruoase.

Intră în Galeria FOTO

Nu mai este niciun secret – starea parcului auto național este una precară. Mai mult de jumătate dintre mașinile care circulă pe șoselele din România sunt mai vechi de 15 ani ani, iar acest lucru începe să se vadă. Românii nu doar că nu cumpără mașini noi, dar importă rable ieftine din vestul Europei în cantități impresionante. Acestea sunt poluante și nesigure, punând în pericol siguranța circulației.

În acest context, sunt de înțeles acțiunile de control efectuate în trafic de polițiști în parteneriat cu inspectorii RAR. În ultimele zile, Registrul Auto Român a suplimentat numărul de echipaje de Control Tehnic în Trafic în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova și Buzău, cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, ar putea pune în pericol siguranța traficului.

Starea tehnică a mașinilor, în vizorul polițiștilor. Rezultate dezastruoase

Numai în zilele de 8 și 9 iunie 2021, în timpul controalelor efectuate împreună cu polițiștii rutieri, au fost verificate în trafic 407 autovehicule. Dintre acestea, 225 prezentau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 28 de autovehicule au fost încadrate în categoria „pericol iminent de accident”. În plus, aproape o cincime dintre mașinile controlate prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 12 mașini au fost identificate cu ITP expirat sau anulat.

„Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate menținerea stării tehnice corespunzătoare a autovehiculelor, motiv pentru care vă recomandăm să nu ignorați eventualele defecțiuni ale acestora și să vă adresați unui service autorizat pentru a vă păstra autovehiculul în parametri de siguranță”, se arată într-un comunicat al Registrului Auto Român.

Vă reamintim că talonul reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate anterior. Acest lucru se poate face însă exclusiv la o unitate RAR, nu la orice stație ITP.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide