Start reluat: contractul de construcţie pentru autostrada Comarnic – Braşov ar putea fi semnat în august

Autor: Andrei Nan 08 mai 2013 Știri auto
Start reluat: contractul de construcţie pentru autostrada Comarnic – Braşov ar putea fi semnat în august

Statul a mai încercat de două ori să construiască autostrada Comarnic-Braşov, ultima tentativă având loc în 2010, când câştigătorul licitaţiei, asocierea Vinci (Franţa)-Aktor (Grecia), a renunţat la contract. Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anunţat că a anulat contractul de construcţie a autostrăzii pentru că statul român nu a acceptat anumite clauze, situaţie care a făcut imposibilă asigurarea finanţării.

Ofertele pentru preselecţie la dialog competitiv au fost depuse la finele lunii februarie, pe listă fiind înscrise compania China Communications Construction şi asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci – Strabag – Aktor şi Impregilo – Salini.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că a fost înştiinţat de către ministrul Şova că de miercuri încep negocierile pentru încheierea contractului de construcţie a autostrăzii Comarnic – Braşov.

Necesitatea construirii acestei autostrăzi este clară pentru toată lumea. Să sperăm că de această dată oficialii de la drumuri vor reuşi să ducă la bun sfârşit măcar semnarea contractului, că despre construcţia efectivă si finalizarea ei nu ne facem gânduri că se va întâmpla în viitorul apropiat.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide