Încă un stat care interzice vânzarea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină

Autor: David Andrei 24 sept. 2020 Știri auto
Încă un stat care interzice vânzarea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină

Încă un stat interzice vânzarea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină. Este vorba despre California. Directiva se va pune în aplicare începând cu 2035.

Oficialii californieni, în frunte cu guvernatorul Gavin Newsom, dezbat interzicerea vânzării mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină. Actul normativ va intra în vigoare peste 15 ani.

Potrivit ordinului guvernatorului Californiei, toate vehiculele de tonaj mare și mediu vor trebui să se supună standardelor cu privire la emisii zero până în 2045. Scopul acestor norme este de a reduce treptat și de a elimina, în cele din urmă, emisiile poluante produse de vehiculele cu propulsie convențională, reducând astfel efectele încălzirii globale.

“Acesta este cel mai mare pas pe care îl poate face statul nostru pentru a putea lupta împotriva schimbărilor climaterice. De prea multe decenii, am permis mașinilor să polueze aerul pe care copiii și familiile noastre îl respiră. Californienii nu ar trebui să-și facă griji că mașinile le provoacă astm copiilor noștri. Mașinile nu ar trebui să facă ghețarii să se topească sau să crească nivelul mărilor și oceanelor care amenință plajele și coastele”, susține guvernatorul Gavin Newsom.

California, primul stat care anunță că va interzice mașinile cu motoare diesel sau pe benzină

California își adjudecă 11% din totalul vehiculelor comercializate în 2019 în Statele Unite. Este astfel cea mai importantă piață pentru producătorii de automobile. Astfel, decizia va afecta vânzările la nivel național.

Autoritățile arată cu degetul către autoturisme, susținând că acestea produc 50% din gazele de seră din California. Măsură vizează reducerea cât mai rapidă a acestora cu până la 35% la nivelul statului de pe coasta Pacificului.

California este primul stat american care își anunță planurile cu privire la interzicerea comercializării mașinilor cu motoare diesel și pe benzină. În Europa, state ca Germania, Franța și Anglia și-au anunțat intențiile cu privire la reducerea poluării prin reglementarea industriei auto în acest sens.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide