A cumpărat un Volkswagen Golf IV de la o bătrânică din Germania. Iar povestea este pe bune!

Autor: David Andrei 14 sept. 2020 Știri auto

Știm cu toții povestea: a fost mașina unei bătrâne din Germania, care a mers cu ea doar până la supermarket. Ei bine, s-a găsit mașina la care această poveste este pe bune. Este vorba despre un Volkswagen Golf IV din 2003.

GALERIE FOTO

Toți tinerii visau să-și cumpere un Volkswagen Golf IV la începutul anilor 2000. De atunci, nemții au trimis pe șosele încă patru generații, dar Mk4 a rămas o generație legendară. “Ultimul Golf adevărat”, spun puriștii.

Povestea acestui Golf IV este subiectul celui mai recent vlog pe canalul de YouTube Andrei Verestiuc. Se pare că celebra bătrânică de la care cumpără mașini cei mai mulți români amatori de autoturisme germane chiar există. Și a condus un Golf din 2003.

Mașina cu două portiere și motor aspirat de 1,6 litri pe benzină avea 110.000 de kilometri în urmă cu 5 ani, atunci când a cumpărat-o Robert. El a mers încă 80.000 de când a adus-o acasă, în județul Cluj. Cumpărătorul a primit și factura originală odată cu mașina care “nu bate, nu troncăne.”

Volkswagen Golf IV, mașină fără probleme

Singura problemă a mașinii a fost un alternator. I-a schimbat distribuția, i-a făcut un schimb de ulei, i-a înlocuit și filtrele. În rest, nicio problemă la motor, transmisie, direcție. Chiar și bateria este cea originală.

Golf IV era echipat standard, în 1997, când a venit pe lume, cu servodirecție, casetofon, iar opțional, puteai alege aer condiționat și geamuri eectrice. Tot opțională era și cotiera pentru pasagerii care iau loc pe bancheta din spate.

Motorul pe benzină de 1,6 litri funcționează cursiv chiar și acum, la 17 ani din momentul în care mașina a ieșit pe porțile uzinei. Suspensia este moale, pentru că modelul de atunci miza pe confort. “Suspensia e pe viață, poate se schimbă abia după primul milion de kilometri”, spune Andrei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide