Stația de tramvai din Pasajul Victoriei este operațională, dar cui folosește?

Autor: George Cristea 22 mart. 2021 Știri auto

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că stația de tramvai din Pasajul Victoriei este operațională începând din acest weekend. Utilitatea acesteia este însă pusă în discuție, în condițiile în care accesul la noua stație este dificil.

Intră în Galeria FOTO

În luna ianuarie, primarul Capitalei Nicușor Dan, anunța că au început lucrările pentru realizarea unei stații de tramvai în pasajul Victoriei. Potrivit lui Nicușor Dan, călătorii nu vor mai trebui să meargă „câteva sute de metri” într-una din stațiile aflate la ieșirile din pasaj. În schimb, aceștia trebuie să coboare (sau să urce) peste 40 de trepte – o probă pentru care nu toți bucureștenii sunt antrenați.

Partea interesantă este că unicele scări de acces în stația din pasajul Victoriei sunt deasupra ieșirii dinspre bd. Iancu de Hunedoara, la o distanță mică de stația de tramvai existentă în fața Spitalului Grigore Alexandrescu. Ca să nu mai vorbim că felul în care arată acum accesul în noua stație de tramvai nu este foarte îmbietor (vezi  imaginile postate pe Facebook de Asociația Ro-Trans).

„Pentru crearea unor conexiuni suplimentare de transport în Piața Victoriei, începând de sâmbătă, 20.03.2021, tramvaiele liniilor 1, 10 şi 46 vor efectua opriri, în ambele sensuri, în noua stație Piața Victoriei, amplasată în Pasajul Victoriei. Accesul către peroanele de stație va fi permis numai prin pasajul pietonal (în trepte) din parcarea situată în dreapta clădirii Guvernului României”, se anunță într-un comunicat al STB.

Stația de tramvai din Pasajul Victoriei este operațională, dar înnebunești până ajungi la ea

În acest moment, pasajul și stația de tramvai de la baza acestuia nu sunt deservite de un mijloc mecanizat de acces care să permită accesul persoanelor în vârstă sau al celor cu dizabilități. Este bine că avem o administrație de oameni tineri, în plină formă fizică, dar aceștia, după câte se pare, au tendința să treacă mai ușor peste nevoilor celor mai puțin norocoși. Ca să pună capac, la numai o zi de la inaugurare, prin tavanul fisurat a început să curgă apă.

În planurile inițiale, stația de tramvai din pasajul Victoriei ar fi trebuit conectată cu stațiile de metrou din Piața Victoriei. Acest lucru, cel puțin deocamdată, a rămas doar în proiectele primăriei și ale lui Nicușor Dan. În absența unei astfel de legături, dar și a facilitățile pentru persoane în vârstă și cu dizabilități, noua stație din pasajul Victoriei rămâne doar un proiect inutil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide