Urmașul lui Stefan cel Mare și-a „înmatriculat” singur mașina

Autor: ProMotor 31 oct. 2019 Știri auto

„Urmașul lui Stefan cel Mare”, suceveanul care a devenit celebru după ce a revendicat Moldova în instanță, ajunge din nou în atenția presei. Cornel Cernoschi a fost oprit de polițiști în trafic în timp ce conducea un autoturism marca Smart care avea, în locul numerelor de înmatriculare, plăcuțe pe care era inscripționat numele său și numărul de telefon.

Bărbatul le-a explicat senin polițiștilor de la Secția Rurală Gălăneşti că nu se spune legilor din România și nu consideră că este nevoie ca mașina să fie înmatriculată. Acesta avea asupra sa doar copii după actul de identitate şi permisul de conducere, însă ambele documente erau expirate de ani buni. Maşina nu avea ITP valabil şi nici asigurare RCA, motiv pentru care anterior, pe 27 octombrie, bărbatul rămăsese fără numerele maşinii.

Senin, Cornel Cernoschi le-a spus polițiștilor că nu se spune legilor din România şi, drept consecință, nu consideră că este necesar ca maşina să fie înmatriculată de autoritățile statului. Pe Facebook a explicat apoi că „noile numere au fost emise de autoritățile statului paralel”.

Polițiștii nu s-au lăsat convinși de argumentele lui și i-au făcut dosar penal pentru conducere a unui vehicul fără plăcute de înmatriculare şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare. Mașina urmează să fie indisponibilizată pentru a nu mai putea fi folosită.

Cernoschi a ajuns celebru după ce, la începutul anului 2010, a depus la instanță o „cerere de revendicare” a Moldovei. A explicat că solicitarea lui este perfect justificată pentru că bunica lui i-a spus că este moștenitorul lui Stefan cel Mare. Bărbatul a amintit în cererea depusă în instanţă de celebrul citat „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”.

sursa: Monitorul de Suceava

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Monitorul de Suceava



Comentarii
Inchide