Ștefan Mandachi a pus cruce autostrăzii de un metru

Autor: Elena Luchian 15 mart. 2021 Știri auto

Ștefan Mandachi a pus cruce autostrăzii de un metru pe care a construit-o în urmă cu doi ani. “Astăzi, 15 martie 2021, am înmormântat austostrada. Nu mai găsesc nicio soluție sau nicio cale de resuscitare”, spune dezamăgit antreprenorul.

GALERIE FOTO

Doi ani au trecut de când Ștefan Mandachi a inaugurat simbolic primul metru din ceea ce ar fi trebuit să fie Ausostrada Moldovei. Protestul său “România vrea autostrăzi! Șîeu” a fost mediatizat. Povestea asfaltului turnat în câmp a ajuns pe BBC și pe Euronews. O echipă TV din Franța a realizat un film documentar din satul Sf. Ilie din județul Suceva, iar un canal TV din Spania i-a dedicat o ediție specială. Un reportaj cu autostrada de un metru a fost difuzat și la Radio BBC.

“De 31 de ani, de la Suceava la București, tot șapte ore faci, tot istovit ajungi. La fel cum de la Suceava spre capitala Transilvaniei, Cluj, drumul este la fel de anevoios, făăr 1 milimetru de autostradă. Nu s-a schimbat ABSOLUT NIMIC. Se circulă groaznicc, iar pericolele sunt la fel, poate chiar mai mari (avem mai multe mașini), a scris furios pe pagina sa de Facebook, Ștefan Mandachi.

Omul de afaceri, avocat și realizator de film, recunoaște cu dezamăgire: “Da, astăzi, 15 martie 2021, am înmormântat autostrada, întrucât nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare.”

Autostrada de un metru a lui Ștefan Mandachi, obiectiv turistic

Autostrada sa de un metru s-a transformat în obiectiv turistic. “Muzeul Primului metro de autostradă rămâne intact și deschis tuturor vizitatorilor. Trec aproape zilnic la Autostrada de 1 metru, care a deveit un fel de loc de pelerinaj. Îmi face o plăcere deosebită să vorbesc cu turiștii sau musafirii aflați în zonă.oamenii se plimbă aici, se relaxează, fotografiază și se simt bine”, povestește Șefan Mandachi.

În decembrie 2020, s-a inaugurat al doilea tronson al Autostrăzii Moldovei A7, care se întinde pe o distanță de 16,2 kilometri. Tronsonul face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Bogdan Vodă. Se circulă în regim de autostradă și pe sectorul de drum care face legătura între DN 2 și DN 11. Ambele fac parte din Varianta Ocolitoare Bacău.

1. Astăzi, 15 martie 2021, ora 15.00 se împlinesc pe muchie, doi ani de la PROTESTUL ”România vrea autostrăzi! Șîeu”,…

Posted by Ștefan Mandachi on Monday, 15 March 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide