Ștefan Mandachi, omul care a construit un metru de autostradă, a lansat un film despre catastrofele de pe șosele

Autor: David Andrei 15 oct. 2020 Știri auto

Ștefan Mandachi, omul care a construit un metru de autostradă, a lansat un film documentar despre catastrofele care au loc zilnic pe șosele și despre cât de departe este România de țări cu infrastructură dezvoltată. Filmul a ajuns deja în cinematografe.

GALERIE FOTO

Ștefan Mandachi arată, în filmul său, de ce avem nevoie de drumuri mai bune. Producția aduce în prim plan tragediile prin care trec cei implicați în accidente rutiere și familiile lor. “M-am ales cu trauma pe viață în urma interacțiunii cu victimele șoselelor”, povestește Ștefan, redând o serie de scene dramatice la care a fost martor.

După 320 de ore de filmare și 17 luni de muncă, pe marile ecrane au ajuns cele 90 de minute ale filmului “30 de ani și 15 minute”. Omul de afaceri care a construit un metru de autostradă a fost cel care a scris scenariul și care a regizat filmul.

Producția pune față în față infrastructura deficitară din România cu cea din state precum Germania și Franța. Echipa de filmare a ajuns și în Dubai: “Acum 30 de ani era un petec de deșert fără infrastructură. În 30 de ani, au construit șoselele viitorului, ozn-uri”, descrie Mandachi ce a văzut în Emiratele Arabe Unite.

Pe parcursul celor 90 de minute, politicieni, jurnaliști și persoane care au scăpat cu viață, dar cu traume psihice și fizice din accidente rutiere încearcă să răspundă la întrebarea: cine sunt vinovații pentru lipsa autostrăzilor în România?

Ștefan Mandachi donează încasările din bilete

Banii încasați din vânzarea biletelor vor ajunge la victimele accidentelor și la familiile acestora. Este anunțul făcut de Ștefan Mandachi de când a început munca la filmul documentar.

La 30 de ani de la căderea regimului comunist, România este pe ultimul loc în Europa la numărul de kilometri de autostradă. Se află, în schimb, pe primul loc la numărul de persoane decedate în accidente rutiere. 70.000 de oameni au murit pe șosele în România în ultimele trei decenii.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide