Câte stele Euro NCAP au luat noile modele Genesis, care sperie Mercedes și BMW?

Autor: Elena Luchian 27 mai 2021 Știri auto

Noile Genesis G80 și GV80 au ajuns în premieră în Europa. Modelele asiatice au sosit pentru a rivaliza cu cele de la Mercedes și BMW. Euro NCAP le-a testat într-o nouă sesiune de teste de impact. Câte stele au luat?

GALERIE FOTO

Genesis GV80 este mașina care i-a salvat viața lui Tiger Woods, după ce jucătorul de golf a pierdut controlul direcției la o viteză cuprinsă între 135 și 140 km/h, a lovit un copac, a pătruns pe celălalt sens de mers, a ieșit de carosabil și s-a prăbușit într-o râpă. Woods a fost rănit, dar mașina pare să fi trecut testul de siguranță în condiții reale.

Nici în laboratorul Euro NCAP nu s-a făcut de râs. Acestea au obținut câte 5 stele. Genesis GV80 și-a trecut în cont 91% pentru protecția ocupanților adulți, 87% pentru protecția copiilor aflați la bord, 66% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 88% pentru sistemele de asistență.

SUV-ul, cu o greutate de peste o tonă, a fost testat în versiune standard, cu motor 3.0 CRDI. În Europa, GV80 a venit ca să le complice existența unor modele ca BMW X5 și Mercedes-Benz GLE.

Și limuzina Genesis G80, rival pentru BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E, a trecut testele cu bine. Aceasta a obținut punctaje chiar mai mari decât SUV-ul. Tot cu 91% a fost notată protecția ocupanților adulți și tot 87% a fost scorul trecut în contul siguranței oferite copiilor. Protecția participanților vulnerabili la trafic a fost notată cu 77%. 91% a fost scorul bifat de modelul asiatic pentru sistemele de asistență.

Citroen C4, testat în sesiunea cu modelele Genesis, rivale pentru Mercedes și BMW

Organizația independentă a testat și noul Citroen C4. Modelul francez a obținut 4 stele Euro NCAP, fiind depunctat în ceea ce privește siguranța participanților vulnerabili la trafic și pentru sistemele de asistență. Doar 57, respectiv 63% au fost punctajele acordate de Euro NCAP.

Au fost trecute, în schimb, punctaje bune în dreptul protecției adulților (76%) și al protecției copiilor (83%).

Și BMW Seria 4 a fost supus testelor de siguranță

BMW Seria 4, testat și de echipa Promotor în cadrul unui eveniment special, are la bază modelul Seria 3, notat cu 5 stele Euro NCAP. Cum era de așteptat, versiunile cabrio și coupe au obținut tot 5 stele la testele de siguranță desfășurate de organizația independentă.

VIDEO:

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Euro NCAP



Comentarii
Inchide