De ce a făcut Tiger Woods accident? Aceasta e mașina care i-a salvat viața

Autor: David Andrei 08 apr. 2021 Știri auto

Autoritățile americane au finalizat ancheta privind accidentul lui Tiger Woods. De ce a făcut jucătorul de golf accident pe 24 februarie? Poliția nu a găsit nicio urmă de frânare înainte ca mașina să iasă în afara carosabilului.

GALERIE FOTO

Pe 24 februarie, televiziunile americane anunțau un eveniment șocant. Tiger Woods a fost implicat într-un accident grav. În jurul orei 07:30, în Rancho Palos Verdes, California, mașina lui a părăsit sensul de circulație, a lovit mai multe obstacole, apoi s-a răsturnat în afara părții carosabile. Sportivul a fost extras din mașină cu ajutorul unei echipe de descarcerare și dus de urgență la UCLA Harvard Medical Center în stare critică.

Autoritățile americane au decis că principala cauză a accidentului este viteza excesivă. Potrivit anchetatorilor, Woods rula cu o viteză aproape dublă față de limita maximă admisă în zonă. Mașina lui, un Genesis GV80, rula cu o viteză cuprinsă între 84 și 87 mph (între 135 și 140 km/h) pe un drum pe care viteza maximă era de 45 mph (72 km/h).

SUV-ul condus de Tiger Woods a lovit un copac la 120 km/h, într-un viraj la dreapta. A pătruns pe sensul opus, a ieșit în afara carosabilului, a lovit mai mulți copaci și s-a prăbușit în prăpastie.

Anchetatorii nu au găsit dovezi că Tiger Woods ar fi consumat substanțe interzise sau băuturi alcoolice, astfel că sportivului nu i s-au prelevat probe biologice. aceștia nu au verificat nici telefonul lui Woods pentru a vedea dacă acesta vorbea la telefon în momentul în care a pierdut controlul vehiculului.

Potrivit documentelor din dosar, Woods nu-și amintește accidentul și nici momentele care l-au precedat. Înainte de accident, acesta se afla într-o perioadă de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale la coloană. În urma coliziunilor, el a suferit răni multiple la piciorul drept și mai multe fracturi deschise.

Polițiștii susțin că există date care arată că jucătorul de golf ar fi încurcat pedalele și ar fi apăsat accelerația în loc să apese frâna.

Mașina care i-a salvat viața lui Tiger Woods

Tiger Woods a lovit primul obstacol la aproximativ 120 km/h. Apoi alte trei, înainte de a se răsturna (vezi GALERIA FOTO). Primele transmisiuni în direct cu privire la accident au menționat brand-uri ca Bentley, Audi, BMW. Nimeni nu știa despre ce model este vorba.

În realitate, Tiger Woods conducea un Genesis GV80. SUV-ul a fost împrumutat de el pe perioada unui turneu de golf, sponsorizat de marca premium din Coreea de Sud. Versiunea de top, condusă de Woods, are motorul turbo de 3,5 litri cu 380 de cai putere, cuplat la o transmisie automată și la un sistem de tracțiune integrală. Piele nappa, un ecran tactil de 14, 5 inci, sistem audio Lexicon cu 21 de incinte se regăsesc la bord. Mașina este echipată cu jante de 22 de inci.

SUV-ul de clasă medie a fost lansat în Statele Unite în noiembrie 2020.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide