Stellantis s-ar putea retrage complet de pe piața auto din China

Autor: Adrian Somai 27 oct. 2022 Știri auto

China este de departe cea mai mare piață auto din întreaga lume, însă nu pentru toți constructorii se dovedește a fi și profitabilă. Grupul Stellantis nu o duce prea bine pe piața chineză, iar asta o aflăm chiar de la CEO-ul Carlos Tavares. În aceste condiții, conducerea grupului anunță că ia în calcul chiar și ieșirea de pe această piață.

Prezent în cadrul unei congres din Berlin, CEO-ul Stellantis a adus în discuție vulnerabilitatea grupului pe care îl conduce pe piața auto din China, ajungând chiar să amenințe că este gata să se retragă în cazul în care nu vor exista condiții competitive pentru a face profit. Oricât de surprinzător ar putea părea la prima vedere, Tavares a dat de înțeles prin declarațiile sale că Stellantis și-ar putea sista chiar și vânzările în China, nu numai procesul de producție de automobile.

Nu este pentru prima dată când șeful Stellantis se plânge de condițiile pe care producătorii europeni le au în China, acesta aducând în discuție această discriminare și în cadrul Salonului Auto de la Paris recent încheiat.

În Franța, Carlos Tavares s-a plâns de condițiile pe care europenii le au pe piața chineză în raport cu ceea ce Uniunea Europeană oferă partenerilor chinezi pe piața auto a Bătrânului Continent. Totodată, ieșirea de pe piața din China a mai fost adusă în discuție de Tavares și în vara acestui an, în luna iulie.

Stellantis nu face profit în China

Spre deosebire de alți constructori europeni, Stellantis nu a găsit rețeta câștigătoare încă pentru piața auto chineză, grupul aflandu-se în pierdere de mai mulți ani. Iar Tavares a confirmat acest lucru fără nici cea mai mică reținere, declarând că angajații săi din Europa sunt nevoiți să lucreze mai mult pentru a compensa pierderile pe care grupul le are în China.

Sursa: Profit

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide