Stellantis și Toyota vor aduce pe piață un vehicul comercial de dimensiuni mari

Autor: Cristian Gubandru 30 mai 2022 Știri auto

Stellantis și Toyota Motor Europe (TME) au anunțat extinderea parteneriatului existent cu un acord pentru dezvoltarea unui vehicul comercial de dimensiuni mari, care va avea inclusiv o versiune electrică.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Planificat pentru jumătatea anului 2024, noul vehicul comercial de dimensiuni mari marchează intrarea Toyota Motor Europe în segmentul vehiculelor comerciale de dimensiuni mari.

Noul vehicul marchează al treilea tip de caroserie conform acordului, completând o gamă completă de vehicule ușoare, medii și mari.

Vehiculul va fi vândut în Europa sub marca Toyota

Stellantis va furniza companiei Toyota noul vehicul comercial de dimensiuni mari, care va fi vândut în Europa sub marca Toyota. Noul vehicul va fi produs la fabricile Stellantis din Gliwice, Polonia și Atessa, Italia.

„Stellantis își demonstrează în continuare expertiza în segmentul vehiculelor comerciale și în dezvoltarea tehnologiei electrice pentru baterii, construită pentru a susține o gamă completă de nevoi. Acest acord ne întărește liderul în UE30 pentru vehicule utilitare și vehicule cu emisii reduse și ne aduce un pas mai aproape de realizarea obiectivului nostru Dare Forward 2030 de a deveni liderul incontestabil al vehiculelor utilitare ușoare la nivel mondial, în ceea ce privește tehnologia, producția, cota de piață și profitabilitatea,” a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis.

Colaborarea dintre Stellantis și TME a început în 2012 cu un vehicul de dimensiuni medii Toyota produs la fabrica Stellantis Hordain din Franța, urmat în 2019 de un vehicul utilitar compact, produs la fabrica Stellantis din Vigo, Spania.

Noul vehicul comercial Toyota va permite mărcii să aibă o gamă completă de vehicule utilitare în Europa. În plus, va ajuta ambele companii să beneficieze de optimizarea costurilor de dezvoltare și producție.

Sursa: Stellantis

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide