Toyota a prezentat noua versiune GR Supra cu transmisie manuală

Autor: Mihai Morcovescu 28 apr. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Toyota a dezvăluit noul model GR Supra echipat cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Oficialii companiei spun că noua transmisie a fost proiectată special pentru motorul turbo de 3,0 litri cu șase cilindri în linie. Acesta livrează 387 CP și 497 Nm de cuplu.

Noua GR Supra va avea o ediție limitată A91-MT

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informațiilor oficiale, echipa de ingineri de la Toyota au făcut o serie de modificări la nivelul transmisiei. Acestea includ, între altele, un ambreiaj cu diametru mai mare cu un arc cu diafragmă întărit.

De asemenea, noua cutie de viteze manuală este dotată cu un software orientat spre performanță. Acesta optimizează cuplul motor în momentul acționării și eliberării pedalei de ambreiaj la schimbarea treptelor de viteză.

Dacă software-ul nu este pe placul șoferului el poate fi dezactivat în modul „Sport”. Totodată, controlul electronic al tracțiunii și al stabilității, precum și sistemele anti-ruliu au fost recalibrate pentru transmisia manuală.

Niponii au revizuit modul de rulare pentru circuit. În plus, greutatea mașinii a fost redusă cu 40 kg pentru un plus de sportivitate și de agilitate. Acum există o funcție denumită „Hairpin+”, concepută special pentru drumurile virajate. Nu în ultimul rând, a fost îmbunătățit și sistemul de frânare, iar suspensiile au fost reajustate.

Oficialii Toyota estimează că noua GR Supra cu transmisie manuală va deveni cea mai vândută versiune a modelului GR Supra. Pentru a sărbători revenirea cutiei manuale pe acest model, Toyota va lansa o ediție specială A91-MT, disponibilă exclusiv cu transmisia DIY.

Aceasta va fi oferită în nuanțe Matte White sau CU Latter Grey, cu accente roșii și jante din aliaj de 19 inch finisate în culoarea Frozen Gunmetal Grey.

Deocamdată, nu se știe când vor demara vânzările pe piața europeană a noii GR Supra cu transmisie manuală și motor turbo de 3,0 litri.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide