Străzile din centrul Bucureștiului vor fi închise pentru mașini în weekenduri. În 2022, proiectul vizează și cartierele

Autor: Cristian Gubandru 26 mart. 2022 Știri auto

Primăria Capitalei a anunțat că reia proiectul prin care, în weekenduri, traficul va fi restricționat pentru mașini în centrul orașului. Acest lucru se va întâmpla timp de aproape 6 luni, începând cu 30 aprilie.

În plus, primarul spune că are de gând să închidă circulația și pe câteva străzi din cartierele bucureștene.

„În această primăvară, după Paști, Primăria Capitalei reia proiectul „Străzi deschise”! În weekend-urile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală”, a scris pe Facebook Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Anul acesta, traficul pentru mașini ar putea fi închis si pe câteva artere de circulație din fiecare sector.

„Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector. Lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza, harta străzilor care vor intra în proiect. Vom avea de asemenea competiții sportive, spectacole de stradă, expoziții, ateliere pentru copii și diverse surprize pentru toate vârstele. Aștept sugestiile voastre pentru a face împreună un proiect cât mai atractiv”, a mai spus primarul.

Anul trecut, proiectul „Străzi deschise” a fost sistat, motivul oficial fiind depășirea ratei de 6 la mie pentru infectarea cu Covid în București. Proiectul a demarat la data de 29 mai si a fost închis la jumătatea lunii iunie.

Traficul pentru mașini a avut ca rute alternative în 2021:

  • Sos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bd. Constantin Prezan – Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Bd. I.C. Brătianu – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei;
  • Sos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bd. Constantin Prezan – Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Str. Buzeşti – Str. Berzei.

Sursa: Facebook Nicușor Dan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide