Subaru prezintă oficial noua generație Crosstrek: design împrospătat și echipamente noi

Autor: Adrian Somai 15 sept. 2022 Știri auto

Noua generație Crosstrek a fost lansată oficial astăzi, Subaru echipând noile modele cu o unitate de motorizare boxer hibrid și cu o serie întreagă de echipamente noi. Totodată, noua generație vine la pachet și cu un design nou. Inițial, noile modele Crosstrek sunt destinate pieței auto din Japonia, însă pe parcursul anului viitor acestea vor ajunge sub același nume și în Europa.

Crosstrek ajunge astfel la cea de-a treia generație și ne este prezentat ca fiind un crossover de dimensiuni similare cu cele ale modelului Impreza, fiind totodată înlocuitorul lui XV. În comparație cu modelele din generația precedentă, noul Crosstrek a mai câștigat acum ceva la capitolul dimensiuni.

Astfel, noul Crosstrek se poate mândri cu o lungime de 4.480 de mm, cu 15 mm în plus față de generația anterioară, cu o lățime de 1.800 de mm, respectiv cu o înălțime de 1.580 de mm. De asemenea, din fișa tehnică a noilor modele mai aflăm că acestea au un ampatament care măsoară 2.670 de mm, la fel ca și în cazul generației precedente. Garda la sol este de 200 de mm, iar masa totală a automobilului este cuprinsă între 1.540 și 1.620 de kilograme, în funcție de specifiicatile alese.

Noua generație ne este prezentată cu un design nou, împrospătat, menit să facă din Crosstrek un model ceva mai actual pe piața auto globală. În partea frontală putem observa o grilă de dimensiuni generoase, flancată de niște faruri LED nu foarte groase. Din lateral, noile modele Crosstrek seamănă destul de mult cu Impreza. În partea din spate remarcăm un design destul de ascuțit, sub bara din spate aflandu-se și un difuzor cu rol de protecție.

Echipamente de ultimă generație la interior

Surprizele vin abia atunci când aruncăm o privire asupra habitaclului, Subaru echipând noile modele Crosstrek de generație nouă cu un sistem multimedia nou cu un ecran cu o diagonală de 11.6 inci, orientat pe verticală. Scaunele promit de această dată să fie ceva mai confortabile, iar oficialii Subaru vorbesc și despre o izolare fonică mult îmbunătățită. De asemenea, noile modele sunt echipate și cu noua generație a sistemului de siguranță EyeSight.

Despre motorizare nu știm încă prea multe, în afara faptului că noile modele Crosstrek vor fi echipate cu o unitate hibridă eBoxer, cu un propulsor termic cu capacitate de 2.0 litri cuplat la un motor electric. Mai multe detalii vom afla în perioada următoare!

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Subaru


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide