Succesorul electric al lui Volvo XC90 s-ar putea numi Embla

Autor: Mihai Morcovescu 18 ian. 2022 Știri auto

Constructorul suedez Volvo ar putea renunța la una dintre denumirile sale tradiționale alfanumerice pentru unul dintre modelele sale. Astfel, succesorul complet electric al SUV-ului XC90 ar putea fi denumit Embla. Noul vehicul cu zero emisii ar urma să-și facă debutul comercial în cursul anului 2023.

Viitorul SUV electric, primul Volvo care renunță la numele tradițional

 

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit celor mai recente rapoarte și dosare privind mărcile înregistrate, succesorul „full electric” al actualului XC90 ar urma să se numească Embla. În mitologia nordică, Embla este numele primei femei.

Numele ar fi relevant pentru moștenirea suedeză a celor de la Volvo, conform cu poziționarea viitorul SUV electric. Acesta va fi primul model dintr-o „nouă era” a mașinilor electrice produse de compania din Goteborg.

Reprezentanții Volvo au depus documentele pentru înregistrarea numelui „Embla” în luna octombrie 2021. Asta sugerează că denumirea este destinată tocmai viitorului SUV electric. Este pentru prima dată în ultimii patru ani când producătorul scandinav depune o marcă înregistrată care începe cu o vocală.

Astfel, succesorul electric al lui XC90 ar urma să fie primul model Volvo după mai bine de jumătate de secol care va purta un alt nume decât cel tradițional.

Potrivit unor informații neoficiale publicate de The Drive, deși numele exact nu a fost încă confirmat. Dar, CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, a declarat recent într-un interviu că numele viitorului SUV electric „va începe cu o vocală”.

Cu toate acestea, Volvo neagă aceste informații. Suedezii spun că numele viitorului SUV electri nici nu a fost ales.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide