Succesorul lui Lamborghini Huracan ar putea fi echipat cu un propulsor V8 bi-turbo electrificat

Autor: Adrian Somai 20 sept. 2022 Știri auto

Despre pensionarea lui Lamborghini Huracan se vorbește deja de ceva vreme, numărul zvonurilor care au apărut despre viitorul înlocuitor al lui nefiind deloc mic. Potrivit unor informații apărute la sfârșitul săptămânii trecute în presa de specialitate, viitorul model care va înlocui Huracan ar putea să primească sub capotă o unitate de motorizare V8 twin-turbo hibridă.

Nu este pentru prima dată când se vorbește despre acest lucru, pe piață apărând de-a lungul vremii mai multe speculații conform cărora înlocuitorul lui Lamborghini Huracan ar urma să fie echipat din punct de vedere tehnic cu un motor hibrid care ar putea fi mai mic decât cel pe care îl știm de la actualul model de serie.

Ultimele zvonuri date publicității de americanii de la MotorTrend ne indică însă faptul că viitorul model ar urma să fie propulsat de un motor V8 twin-turbo hibrid. Totodată, mai aflăm cu această ocazie că modul în care turbocompresoarele vor funcționa este unul destul de neobișnuit. Mai exact, se pare că motorul va primi un plus gradual de putere de la sistemul hibrid până la 7.000 rpm. Începând cu acel moment, cele două turbocompresoare vor intra în funcțiune și vor transmite restul de putere rămasă până la 10.000 rpm.

Platforma lui Huracan ar putea fi păstrată

Nu este singura noutate tehnică pe care o aflăm cu această ocazie! Publicația americană susține, de asemenea, că succesorul lui Lamborghini Huracan va fi echipat și cu un motor electric cu flux axial, în forma unui disc, care ar urma să fie amplasat între motorul termic și cutia de viteze. Motorul electric ar urma să funcționeze ca un fel de supraalimentator.

Dacă zvonurile se dovedesc a fi reale, este posibil ca platforma lui Huracan să fie păstrată într-o formă mai mult sau mai puțin modificată. Rămâne însă să descoperim câte dintre toate aceste informații se vor dovedi a fi conforme cu realitatea!

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide