Succesorul lui McLaren P1 va avea motor hibrid și va fi lansat în 2026

Autor: Adrian Somai 28 apr. 2023 Știri auto

Asamblat între anii 2013 și 2015, McLaren P1 se pregătește să primească un succesor pe măsura așteptărilor, constructorul britanic lucrând intens în ultima perioadă la acest proiect. Potrivit celor de la Motor1, noul model al producătorului britanic ar urma să fie lansat oficial pe piață abia în anul 2026. Până atunci însă, avem parte de câteva informații interesante cu privire la viitorul hypercar!

Succesorul lui P1 reprezintă, fără doar și poate, un proiect special al celor de la McLaren. Așteptările pentru un astfel de model sunt la cote înalte, iar britanicii nu își permit să dezamăgească atunci când vine vorba de acest model. În plus, noul model ar urma să fie inclus în seria de modele exclusive Ultimate Series, din care mai fac parte la această oră modelele Senna, Speedtail și Elva.

Foarte multe detalii despre acest succesor al lui P1 nu avem încă, însă în presa de specialitate au apărut câteva informații referitoare la partea tehnică a noului model. Astfel, aflam că hypercarul va fi echipat cu un propulsor hibrid. Unitatea de propulsie va avea o masă redusă cu 70% în raport cu actualele unități ale constructorului britanic.

Succesorul lui P1 ar putea avea peste 1.000 CP

McLaren P1 se putea mândri cu o unitate hibridă capabilă să dezvolte 916 cai putere și un cuplu maxim de 900 Nm. Cu o asemenea dotare tehnică, P1 putea avea un sprint de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde. De asemenea, viteza maximă pe care o putea prinde era de 350 km/h.

Succesorul lui P1 ar putea primi însă de la constructorul britanic un propulsor și mai puternic, puterea urmând să depășească pragul de 1.000 de cai. Dacă se va dovedi a fi adevărat, trebuie să ne așteptăm de la viitorul hypercar la niște cifre de performanță spectaculoase!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide