Succesorul lui Opel Insignia va fi fabricat în Italia

Autor: Ionuț Vîlciu 04 oct. 2023 Știri auto

Succesorul lui Opel Insignia va fi produs în Italia. Producătorul dezvoltă o nouă generație pentru a rivaliza cu Volkswagen Passat, dar aceasta nu va mai fi construită în Germania.

Opel a oprit producția modelului său de clasă medie, Insignia, în decursul anului trecut. La fel ca multe alte modele asemănătoare, sedanul produs la fabrica din Russelsheim a fost scos din gama producătorului german.

Totuși, Opel plănuiește să aducă pe piață un înlocuitor pentru Volkswagen Passat, dar care nu va mai fi produs în Germania, ci va fi asamblat în Italia. Potrivit Automotive News Europe, citat de Motor1, noul model va fi produs la fabrica din Melfi, unde va fi produsă și următoarea generație a SUV-ului Jeep Compass.

Deocamdată nu se cunosc informații despre numele pe care viitorul model îl va purta, dacă va păstra sau nu denumirea de Insignia, și nici când urmează să fie lansat pe piață.

Noul Opel Insignia ar putea folosi o platformă complet electrică

Conform aceluiași raport, noile Opel Insignia și DS 9 vor fi liftback-uri cu cinci uși, în timp ce DS 7 va primi un înlocuitor complet electric. De asemenea, ar putea exista și un model Lancia, derivat din această nouă generație DS 7.

Opel și-a exprimat deja intenția de a deveni un brand complet electric în anii ce urmează. Se pare că noul val de modele ale Grupului Stellantis va începe să fie lansat începând cu 2024, iar lansările de modele noi vor continua până în 2026.

Opel a anunțat oficial că, începând cu 2024, va oferi versiuni electrice pentru toate modelele existente în gama sa. De asemenea, brandul va continua să investească în modele electrice, scopul fiind acela de a vinde doar modele complet electrice până în 2028.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide